youtube

luni, 31 octombrie 2022

Diavolu’ ca divertisment. Dar dovlecii săi nu au aripi! - de Nicolae.Geantă


În ultima vreme Halloween-ul a trecut de la sărbătoarea cu dovleac la una cu vampiri. Draci, căpățâni de mort, scheleți, fantome, iele, vrăjitoare, coșciuge, oameni spânzurați, păienjeni ori alte mii de tâmpenii au ajuns ornamente pe case, pe străzi, în mall-uri, ori magazine. Oferta pentru dracu’ a crescut exponențial…

Pentru femei am văzut într-un mall din Brașov cutii de bomboane cu forme de coșciug (?), pentru bărbați am văzut la Aeroportul Otopeni sticluțe de țuică în cutii stil coșciuge (se numeau Imortal!), pentru copii am văzut în Detroit telefoane de jucărie cu formă de coșciug și cu taste care apăsate scoteau tot felul de sunete drăcești. Pentru bătrâni am văzut în Anglia coșciuge așezate la ușile caselor. Iar unii le făceau probă ca la croitor! Ieri, undeva prin Marseille, frizerii își așteptau clienții vopsiți în vampiri! Divertisment macabru! În care diavolul mușcă și cu dinți de dovleac!

Odată, pe holul liceului m-au alergat patru “vrăjitoare!” “De ce fugiți de noi dom’ profesor?, strigau fetele îmbrăcate în haine de Merlyn. Noi suntem vrăjitoare bune!”. “Fug pentru că nu am văzut niciodată draci cumsecade!” Priviți numai ce le-a făcut ieri coreenilor! 120 de morți preț la un divertisment.


Ne deranjează enorm că de Halloween divertismentul a pătruns în România în școli. Copii inocenți sunt introduși în lumea Satanei de către profesori habarniști. “E o sărbătoare nevinovată!”, strigă dascălii coordonatori de divertismente lugubre. Așa? Dar eu n-am văzut păcat nevinovat! Păcat curat! Halloweenismul este introducere în ocultism! Și asta n-o spun eu, ci Dumnezeu Creatorul! “Să nu vă duceţi la cei ce cheamă duhurile morţilor, nici la vrăjitori: să nu-i întrebaţi, ca să nu vă spurcaţi cu ei! (Leviticul 19:31)


Cum să te distrezi dând mâna cu Scaraoțki? De diavol nu te apropii, ci fugi! Până faci beculețe la talpă! Cum să deschizi ușa la casă Satanei? Apoi să ai pretenții să te ocrotească Hristos? Cu diavolul nu negociezi. Pe dracu’ nici nu-l saluți! Nici cu trei degete și nici cu două, cum fac majoritatea tinerilor noștri prin poze! Prin selfie-uri. (Da, e salut drăcesc, cercetați!). Nu îi întinzi mâna pentru că unde-și pune el degetul face dezastru! Și indivizi, și case, și familii, și școli, și societăți. Dar și biserici!


Martin Luther zicea că Diavolul e maimuța lui Dumnezeu.  Necuratu’ imită. Deci, orice face el este minciună. Iar minciuna, fie ea și ca divertisment, nu poate ține loc de adevăr!


De Haloween diavolul vrea să imite Crăciunul. La Crăciunul pământul a fost invadat de îngeri. La Halloween e invadat de diavoli. Iar diavolii, Haloweenul, au venit să facă oamenilor antrenament cu iadul!


Fugi de Haloween! Cum unde? La Golgota. In încercări Crucea te va ține vertical spre Cer. Dar dovleacul te va rostogoli spre hău. Dovlecii nu au aripi…


Nicolae.Geantă

Frankfurt Airport

Un comentariu:

  1. Halloween = tutti i santi/ toți sfinții.
    Bătrânii italieni sarbatoresc "toți sfinții" din pruncie, deci e cu adevărat o sarbatoare religioasă, da' religioasă cu prenandez, nu o scapă din calendar...de fapt ei sunt interesați să chefuiască, să aibă o zi liberă și să cheltuie pe nimicuri.
    Trebuie să recunosc faptul că au dreptate în ceea ce sărbătoresc ei, cu tot respectul pentru adevărații creștini care au fost și au lăsat ceva în urma lor, dar oamenii sarbatoresc oase, schelete, umbre...și e corect. Nu e spiritual, ci doar corect.

    RăspundețiȘtergere