youtube

duminică, 8 noiembrie 2020

Mircea Roșca din nou în Parlament

Mircea Roșca îmi este bun prieten. Și frate. E un om cu suflet gigant. Dar și cu un zbucium pe măsură. Pentru România și pentru Hristos. Alergător de cursă lungă, orator de elită, om de inițiativă și pasionat de Scripturi, Mircea Roșca este nu doar un politician de top, dar și o trâmbiță a creștinilor în Parlament. Mărturia sa creștină este șocantă. Retras pentru o perioadă de ceva ani, dar și după o grea luptă dată cu sine, politicianul prahovean s-a hotărât să se arunce din nou în lupta electorală 2020. După cum îl știu de activ va accede sigur în Parlament. Unde ne va reprezenta cu succes. Și cu mândrie. Drum bun Mircea Roșca! Avem nevoie de oameni influenți ca tine! Și noi creștinii, și Mântuitorul tău! Slujește eficient! Iar noi ne vom ruga pentru tine! Și cei ce pot te vor vota!

Am să redau mai jos o scrisoare integrală a sa, publicată pe pagina-i oficială de facebook acum câteva ore (vezi și https://www.facebook.com/roscamircea)

„Candidez la alegerile parlamentare pentru Camera Deputaților pe lista PNL!

Dragii mei, vă salut pe toți cei care mi-ați fost alături de foarte mult timp și odată cu anunțul acesta mă simt motivat să vă dau mai multe explicații cu care rămăsesem dator.

 De zile bune mă tot gândesc cum să vă anunț noua decizie din viața mea, pentru că nu prea mai știu să vorbesc despre mine într-un mod egoist.

Ultimii 6 ani în care Dumnezeu m-a trecut prin examenul vieții, în care a trebuit să îmi însușesc virtutea supremă care este smerenia, și-au pus profund amprenta pe caracterul si ambițiile mele.

 Smerenia este calitatea, sau secretul ce poate schimba lumea făcând-o mai bună. Prin ea, putem vedea ce este mai bun în toți oamenii, mulțumindu-i în același timp Lui Dumnezeu pentru calitățile superioare pe care eventual le avem unii față de ceilalți.

 Da, prin acest examen am trecut în ultimii 6 ani și cred că am învățat multe: Să respect, să ascult, să ajut mai mult pe cei din jur și chiar să iert pe cei ce probabil voit mi-au făcut rău.

Chiar dacă s-a făcut lumină și s-au încheiat toate cu bine, nu pot decât să Îi mulțumesc Lui Dumnezeu pentru că a permis să trec prin această etapă. Fără acest lucru, niciodată nu aș fi fost omul de azi. Îmi asum ceea ce sunt și nu aș schimba niciodată nimic din ce am primit ca dar sau ca lecție, în toată această perioadă.

 Isus Hristos Mântuitorul nostru spunea ,,cine se înalță, va fi smerit și cine se smerește, va fi înălțat” și cam așa m-a surprins Dumnezeu făcându-mi această favoare de a fi nominalizat pe un loc eligibil la Camera Deputaților, pe lista PNL, mulțumindu-le în același timp pentru acest lucru și Președintelui PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, Primului Ministru, Ludovic Orban și, nu în ultimul rând, primarilor sau acelor camarazi din județ care au crezut mereu în loialitatea și calitățile mele politice.

 Nu o să candidez având gândul sau spunând despre mine sau despre PNL că suntem cei mai buni, cei mai grozavi și că ceilalți sunt de groază. Nu! Sper că românii s-au săturat de ura asta perpetuă, care ne-a decimat în ultimii 30 de ani. De fapt eu cred că în Unitate și în Iertare stau secretele redresării pe toate fronturile a țării noastre.

 O să merg în Parlament cu gândul că PNL este singurul partid de dreapta din România - măsurile de dreapta fiind singurele ce pot redresa țara, dar aceste măsuri trebuie asumate și implementate,  indiferent de impactul electoral pe termen scurt. Criticând constructiv și cu respect față de adversari măsurile greșite și cele de stânga, prin comparație, celelalte partide ce se intitulează de dreapta doar pentru că strigă ,,ciuma roșie" și nu numai..., vor înțelege în timp, prin puterea exemplului, că valorile lor au baza mai degrabă în socialismul marxist modern, decât în liberalismul clasic.

 În Parlament am să mă implic astfel încât prin legile adoptate să dăm acea identitate clară că noi liberalii suntem:

-apărători ai drepturilor și libertăților cetățenilor noștri;

-încurajatorii liberei inițiative, mai ales ale celor venite din partea tinerilor valoroși și talentați;

 -apărătorii și susținătorii mediului privat, ai micilor-marilor întreprinzători și producători români, ai celor ce generează economia și, implicit, resursele necesare pentru dezvoltarea infrastructurii României, dar și pentru mărirea pensiilor bunicilor noștri ce au clădit țara asta frumoasă.

 Prin componenta națională a PNL, atât eu, cât și colegii mei liberali, va trebui să apărăm mai mult ca oricând valorile identitare ce țin de credința în Dumnezeu, de tradiția, educația și cultura noastră și, nu în ultimul rând, de suveranitatea națiunii noastre în lume, toate scrise cu litere de aur în Crezul PNL și cu sânge pe vremea ,,Brătienilor”.

 Pe lângă activitatea legislativă,  mă voi strădui să fiu și un sprijin real al primarilor noștri, care împreună cu Iulian Dumitrescu vor schimba fața acestui bogat județ.

După  cum ați văzut, în două săptămâni  s-au întâmplat deja multe surprize plăcute la Consiliul  Județean și ele vor continua...

 Îmi doresc și vă rog să nu mă votați pentru că voi schimba eu lumea având de la mine așteptări nerealiste. Nu, chiar nu mă pricep la astea.

Vreau să mă votați pentru ceea ce sunt: un om sincer, deschis, direct, ferm în lucrurile în care cred și maleabil în cele neclare, energic, neînduplecat în fața celor rău intenționați, fără nimeni în spatele meu..., doar cu frica și dragostea de Dumnezeu, ce cred că îmi vor aduce protecția și călăuzirea necesară.

 În încheiere, îmi doresc ca toți să gândiți optimist, cu gândul că am trăit vremuri frumoase și liniștite până de curând, pe care nu le-am apreciat mulți dintre noi și în care era ușor să te simți plin de speranță, dar vor fi și zile complicate în viitorul nostru (dacă nu au și venit...) și zile în care ne vom simți de cele mai multe ori chiar abandonați de singuri.

Atunci este nevoie cel mai mult de speranță!

Indiferent de cât de greu este, sau cât  de pierduți ne vom simți, trebuie să credem și să ne păstrăm speranța vie prin a fi mai buni, indiferent de ceea ce ni se va întâmpla mai rău.

 Îmi doresc ca generația mea și cele care vor urma să devenim speranță! Cei din jurul nostru vor avea nevoie de ea și chiar dacă o să eșuăm, ce modalitate mai bună decât a încerca avem?

 Într-o lume în care copiii noștri sunt instruiți indirect să se depărteze de moștenirea și tot ceea ce au învățat de la părinții și bunicii lor, care ne vorbeau despre credința în Dumnezeu, despre empatie și respect, despre patriotism și dragostea de țară, este nevoie mai mult ca oricând de oameni patrioți cu suflet...

Când ne uităm astăzi în jur, la toți cei care ne-au ajutat să devenim ceea ce suntem azi, știu că pare mereu ca și cum ne-am despărți de ei și de ceea ce am învățat de la ei, dar în sufletul nostru plin de speranță, noi cei ce mai credem și vrem să construim, vom păstra câte o bucățică din fiecare în tot ceea ce vom face în continuare, ca să ne reamintească cine suntem, dacă este bine ceea ce facem și încotro ne îndreptăm.

 Cu aceste gânduri, prin ajutorul dumneavoastră merg din nou în Parlament și, dacă ați reușit să citiți tot mesajul, plecat dintr-o stare reală a credinței, am rugămintea doar să fiți cât se poate de rezonabili cu puținii oameni de suflet care ne-au mai rămas...”

Mircea Roșca

Un comentariu:


  1. Cuvântul Domnului mi-a vorbit astfel:
    „Fiul omului, spune Ierusalimului: ‘Eşti o ţară necurăţită şi neudată de ploaie în ziua mâniei.’
    Mai-marii lui uneltesc în mijlocul lui ca să înghită sufletele, ca un leu care răcneşte şi îşi sfâşie prada; pun mâna pe bogăţii şi lucruri scumpe şi măresc numărul văduvelor în mijlocul lui.
    Preoţii lui calcă Legea Mea şi Îmi pângăresc lucrurile Mele sfinte, nu fac nicio deosebire între ce este sfânt şi ce nu este sfânt, nici nu învaţă pe oameni să facă deosebire între ce este necurat şi ce este curat, îşi întorc ochii de la Sabatele Mele şi sunt pângărit în mijlocul lor.
    Căpeteniile lui sunt în mijlocul lui ca nişte lupi care îşi sfâşie prada; varsă sânge, pierd sufletele numai ca să-şi potolească lăcomia de bani.
    Prorocii lui au pentru ei tencuieli de ipsos, vedenii înşelătoare, prorocii mincinoase. Ei zic: ‘Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu!’ Şi Domnul nu le-a vorbit!
    Poporul din ţară se dedă la silnicie, fură, asupreşte pe cel nenorocit şi pe cel lipsit, calcă în picioare pe străin împotriva oricărei dreptăţi!
    aut printre ei un om care să înalţe un zid şi să stea în mijlocul spărturii înaintea Mea pentru ţară, ca să n-o nimicesc, dar nu găsesc niciunul!
    Îmi voi vărsa urgia peste ei, îi voi nimici cu focul mâniei Mele şi le voi întoarce faptele asupra capului lor”, zice Domnul Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere