youtube

miercuri, 11 noiembrie 2020

Vlad Schlezak - Despre efectele pandemiei...

 Se spune că Pandemia de coronavirus, care ne-a cam dat tuturor viața peste cap, a provocat tulburări mintale pentru 58% dintre europeni.

Acest lucru este dovedit de o cercetare efectuată de Institutul de Cercetări Elma în Franța, Germania, Marea Britanie, Italia, Spania, Polonia pe 1.000 de persoane, la comanda Angelini Pharma, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății Mintale din 10 octombrie.

Simptomele menționate includ insomnie, dificultăți de somn sau trezire în timpul nopţii (19%), lipsă de energie sau slăbiciune (16%), tristețe sau dorința de a plânge (15%), frici excesive (14%), lipsă de interes sau de plăcerea de a face lucruri (14%), atacuri de panică și anxietate (10%). 61% au avut cel puțin două dintre aceste simptome.

In Anglia Organizația Mind a făcut o cercetare pe și mai mulți oameni: 16,000. Au găsit ca mai mult de jumătate din Adulți

(60%) și peste 2/3 din tineri(68%) au spus ca sănătatea lor mintală s-a înrăutățit în timpul lockdown-ului. Mind afirmă că știu că mulți au dezvoltat noi probleme de sănătate mintală ca rezultat al pandemiei și ca pentru unii din noi problemele de sănătate mintală care deja existau s-au înrăutățit 

* citește tot articolul pe pagina de facebook a medicului Vlad Schlezak

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu