youtube

joi, 14 februarie 2019

Geometria iubirii - de Nicolae.Geantă

Nu cred că trebuie să fie o zi specială a iubirii. Oamenii care iubesc cu adevărat își declară dragostea în fiecare zi. Pentru ceilalți s-a inventat Valentine's day.

Azi am desenat pe tabla din cancelarie un triunghi. „Dragostea nu e dragoste dacă nu-L are în ecuație pe Dumnezeu”. „Iubirea are formă de triunghi. În vârf e Dumnezeu și în bază El și Ea. Cu cât sunt mai aproape de Dumnezeu cu atât sunt mai aproape unul de altul!”. „Ce aud eu acolo? Că sună interesant, zice o doamnă profesoară. Nicule, dacă mă provoci la discuția asta nu mai scapi de mine...”. Dar înainte să concludă și-a luat geanta și... a plecat acasă!

Le-am spus colegilor (dar și elevilor), că la jurământul din fața altarului, El și Ea au o distanță între ei, și o distanță între ei și Dumnezeu. Însă, după o vreme distanța dintre parteneri ar trebui să scadă. Căci se cunosc mai bine. Și se iubesc mai mult. Paradoxal, distanța dintre unii parteneri crește. „De ce?”, sunt întrebat. ”Pentru că s-au depărtat de Dumnezeu!” Căci noi în loc să urcăm în dragoste după un timp coborâm. Dovada e contabilizată în despărțiri, certuri și spate întors. Cine-L iubește pe Dumnezeu nu se împiedică de celălalt. Am mai zis cândva că nu știu de ce, dar alergăm înnebuniți după partenerii de viață și după ce îi găsim ne împiedicăm de ei!



Le-am mai spus că nu e suficient ca numai un partener să se apropie de Dumnezeu. Căci, în geometria iubirii, dacă numai unul urcă, distanța față de celălalt rămâne tot mare. „Deci cine se apropie de Dumnezeu va fi din ce în ce mai aproape de celălalt”. 

„Cât de simplă e rețeta...”, spune o profesoară. „Da, și noi complicăm viața”, concluzionează un profesor. Chiar așa, noi complicăm iubirea! Și apoi avem nevoie de Valentine s day. De ziua în care se minte mai mult decât de 1 Aprilie!

Nu știu cum stai cu iubirea. Dar, dacă azi relația ta e mai slabă decât la început, fii foarte atent: nu cumva te-ai îndepărtat de Dumnezeu?



Nicolae.Geantă

5 comentarii:

  1. Dintotdeauna am iubit acest..."triunghi" imaginar, acest simbol al perceptiei 3D, însa pirammida m-a fascinat cu adevarat, stiind ca ascunde în întunecata-i existenta paradoxala, simboluri si caractere incomprehensibile si chiar taina creatiei superbe, miraculoase a lui Dumnezeu, pe care omul muritor cauta sa o descifreze, însa cu toata tehnologia calculelor si stiintelor exacte, ramâne înca o enigma, ascunsa perceptiilor celor cinci simtuti primare si al intelepciunii lui homo sapiens sapiens, fiind descoperita doar celor "alesi" de Dumnezeul ostirilor,prin "ungerea" Duhului Sfânt.
    Fiti binecuvântati si luminati de Lumina lumii !

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos, domnule profesor. Fiti bincuvantat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumos , interpretat 14 Februarie .Dumnezeu sa te binecuvinteze , Frate Nicu

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumos , interpretat 14 Februarie .Dumnezeu sa te binecuvinteze , Frate Nicu

    RăspundețiȘtergere