"Sexul slab" sau nu? Daca perceptia generala, de-a lungul veacurilor, a fost ca barbatii sunt superiori femeilor, cercetatorii par sa demonteze aceasta parere.
Potrivit The Daily Net, mai multe studii stiintifice privind diferentele dintre barbati si femei au concluzionat ca femeile au un avantaj biologic fata de barbati. Nu doar ca femeile sunt bune la multitasking, dar s-a dovedit ca fizic, mental, emotional suntem superioare barbatilor.
Femeile traiesc mai mult
Nu mai este un secret faptul ca femeile traiesc mai mult decat barbatii. In unele medii, durata vietii unei femei este mai mare cu 12 ani decat cea a barbatilor. Corpul nostru este mai rezistent, mai putin predispus si adesea protejat impotriva numeroaselor boli care ii afecteaza pe barbati.
Au o memorie mai buna
La acest capitol, femeile ii depasesc pe barbati, indiferent de ani. Chiar si la o varsta inaintata, in ciuda faptului ca femeile sunt mai predispuse la dementa si boala Alzheimer, ele reusesc sa retina o multime de informatii.
Femeile pot supravietui un timp mai indelungat fara mancare
In conditii extreme de trai, cum ar fi perioadele de foamete sau epidemii, femeile au o rezistenta mai mare decat barbatii. De ce? Corpul nostru are mai multa grasime corporala si mai putina masa musculara decat cel al barbatilor.
Pot suporta niveluri ridicate de durere
Femeile sunt in masura sa reziste durerilor incredibile provocate de o nastere pentru ca au, in mod natural, un nivel mai ridicat de toleranta la durere decat barbatii. Totusi, in ciuda acestui avantaj, putem, in mod paradoxal, sa fim mai sensibile la durere decat barbatii.
Au un auz mai bun
Un studiu din 2008 al Universitatii John Hopkins a scos la iveala faptul ca barbatii au de cinci ori si jumatate mai multe sanse sa isi piarda auzul decat femeile. De asemenea, potrivit cercetarii, avem o capacitate mai mare decat barbatii de a percepe sunete cu frecvente de peste 2000 Hz.
Femeile au un sistem imunitar mai puternic
Studiile asupra hormonului estrogen au demonstrat ca femeile au o rezistenta mai mare la bacterii si virusi, ceea ce le face mai putin predispuse sa cada prada unei infectii. De asemenea, sistemul nostru imunitar produce anticorpi in cantati mai mari ca raspuns la un organism invadator si au mai multe celule albe in sange decat barbatii.
Sunt mai putin predispuse la balbaiala
Barbatii sunt afectati de balbaiala de 4, pana la 12 ori mai mult decat femeile. Un studiu a scos la iveala faptul ca acest lucru se intampla pentru ca barbatii au mai putine legaturi intre zonele insarcinate de planificare si executie in emisfera stanga a creierului.
Sunt mai putin predispuse sa sufere de boli cardiovasculare
In medie, femeile au tensiunea arteriala mai scazuta decat barbatii, potrivit unor studii. Acest lucru inseamna ca sunt mai putin predispuse la probleme de sanatate care au la baza hipertensiunea cronica si bolile cardiovasculare. Cel putin inainte ca menopauza sa se instaleze.
Au o vedere periferica mai buna
Barbatii sunt capabili sa vizualizeze imaginile care se schimba rapid si sa perceapa miscarile bruste mai bine decat femeile. Cu toate acestea, femeile au un camp vizual mai larg periferic.
Femeile sunt adesea scutite de boli genetice cauzate de mutatiile cromozonului X
Exista o serie de boli genetice cauzate de mutatii ale cromozonului X care afecteaza barbatii, dar nu si pe noi, fiindca organismul feminin are un set de gene sanatoase care contracareaza efectele genelor mutante. Femeile sunt mai putin predispuse sa dezvolte sindromul Hunter, hemofilia si distrofia musculara Duchenne.
Femeile sunt lideri mai buni
Femeile tind sa aiba o empatie emotionala mai buna decat barbatii, iar acest lucru le permite sa relationeze cu oamenii si sa construiasca legaturi mai puternice cu ei. Fiindca suntem capabile sa spunem ceea ce simtim, putem conduce mai bine. De asemenea, femeile pot fi consilieri si profesori mai buni decat barbatii.
Pot observa diferentele subtile dintre culori
Un studiu a descoperit ca femeile au reusit sa faca disctinctia intre nuante carora barbatilor le-au parut identice.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu