youtube

joi, 8 martie 2018

Cel mai sfânt cuvânt după Dumnezeu... - de Nicolae. Geantă

Un proverb evreiesc spune că Dumnezeu nu a ajuns pretutindeni, așa că a creat mamele! Ele sunt un picur din sfințenia Sa. Nici Arhanghelii, nici heruvimii, nici Biserica nu pot avea aureola unei mame... Pentru orice pământean, fie budist, mahomedan sau creștin, mama e cel mai sfânt cuvânt după Dumnezeu! Poate de aceea e primul cuvânt ce-l rostim!

Îmi place mult proverbul evreilor. Mama este mic locțiitor de Dumnezeu.  E icoană... Ca și Creatorul, ea ne-a dat viață. “Și pentru asta e sfântă”, a conchis un elev de-al meu în dimineața asta. Dumnezeu iartă orice nelegiuire umană; mama iartă orice greșeală a copilului neascultător. Dumnezeu ne rabdă toate ifosele; mama e plină de răbdare cu risipitorii... Dumnezeu protejează oamenii cu prețul sângelui Său; mama e cel mai bun scut! Are inimă cu ochi, vorba lui Sofocle.

Mângâierile mamei vindecă mai bine decât farmaciile lumii! Unde sărută ea nu mai sunt răni. Apoi rugăciunile ei... Pot fi auzite din fundul Oceanului! “Mama poate să-mi șteargă lacrimile prin telefon!”, mărturisea Pam Brown...

Pentru fiecare copil mama lui este sfântă. În prezența ei parcă a călcat un petec pe Cer. Poate de aceea Mirabela Dauer cânta un șlagăr “Mamă fumoasă primul meu Rai...”. Mai mult, spunea Neale D. Walsh, “mama a fost prima mea întâlnire cu un înger”...

Mama e cartea deschisă pe care o citesc copiii. Inima ei e sală de clasă pentru prunc... Fiecare cuvânt al ei este ca o Liră de aur! Bine a mai zis Grigore Vieru: “cea mai veche carte din lume este o mamă”. Căci școala nu produce decât elevi deștepți, doar mamele scot oameni buni!

Viitorul unui copil este totodată fapta mamei sale. Chiar si Abraham Lincoln a strigat într-o zi: “tot ce sunt sau tot ce sper să devin îi datorez îngerului care este mama mea!”. Le mulțumim tuturor pentru ce au scos din noi!

Vă iubim mamelor! Fără voi nu se poate iubi! Fără voi nu se poate muri! 

Din cancelarie,
Nicolae.Geantă

2 comentarii:

  1. Ai pus benzina pe foc Fratello. ..de câteva săptămâni simțeam un dor de mama!
    Domnul să o binecuvânteze!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos.Dumnezeu sa binecuvinteze toate mamele

    RăspundețiȘtergere