youtube

marți, 31 decembrie 2013

La ultima filă - de Nicolae Geantă

Am ajuns la ultima filă din calendar. Totuși, cu fiecare foaie ruptă, nu zilele din calendar au trecut, ci noi. Cu fiece zi suntem tot mai aproape de sfârșit. Cu un pas tot mai aproape de moarte. Ori de bucuria veșniciei.

Spunea cineva că la final de an trebuie să-ți numeri bucuriile, nu tristețile. Așa o fi, dar scoicile dacă nu au încercări rămân fără perle. Hristos n-ar fi strălucit atât de mult fără Cruce.

Ultima filă ne amintește că anul ăsta am avut și zâmbete și lacrimi, ne-am câștigat și prieteni noi și dușmani. (E drept, noi ni i-am făcut). Să ne bucurăm că toate sunt câștiguri. Pierderile nu se contabilizează. Și nici nimicurile. 

Ne-am despărțit în 2013 de oameni dragi, scumpi. (M-am despărțit în 2013 de cei mai frumoși tineri pe care i-am avut ca profesor). Cu fiecare zi ce trece ne e tot mai dor de ei... Învățăm că dragostea crește-n intensitate când ești departe. Iar ziua revederii abia o aștepti! Să fiți pregătiți de Maranata!

Ultima filă din calendar ne strigă-n gura mare despre faptele noastre. Bune ori rele. Bune ar mai fi trebuit să fi făcut. Binele nu șomează, nu zice niciodată destul. Relele pot fi regretate. Numai regretele conduc la ștergerea lor. Apocalipsa spune că faptele ne urmează. Ce lași în urmă aceea vei avea înainte! Să aveți grijă ce scrieți în CV!

La final de an ne urăm sănătate! Sănătatea e ca moneda, o poți cheltui sau păstra. (E primul an din ultimii cinșpe când n-am trecut deloc pe la spital! Nici pe la doctori). O păstrăm și datorită rugăciunilor dumneavoastră. O rugăciune în plus, e o pastilă în minus. Rămâneți farmaciile lui Isus!

După ce veți citi, veți rupe și ultima filă din calendarul vechi. De mâine e calendarul nou. Alt început, alte visuri. A visa nu e primejdios. Primejdios e să vrei să transformi visul în realitate.

Să trăiți frumos! Oamenii s-ar putea să se îndoiască de ceea ce spuneți, dar vor crede întotdeauna ceea ce faceți!
cu dragoste, Nicolae.Geantă

(PS: Mic amănunt: la maxim o oră după ce am scris acest editorial pentru Cireșarii,
am călcat într-un cui și a trebuit să ajung la... spital!)

Un comentariu:

  1. :))...nu se poate! Gute Besserung (insanatosire grabnica)! Si un An Nou Fericit va dorim alaturi de cei dragi si cu Domnul Isus in mijlocul familiei! C.

    RăspundețiȘtergere