youtube

luni, 30 decembrie 2013

Când e vorba de Dumnezeu copiii NU spun lucruri trăsnite

Rămânem uimiți de inteligența copiilor. Maximele lor pot umili chiar înțelepciunea filosofilor antici. Sinceritatea lor ne arată că eșecul adulților vine atunci când sufletul ne e înghesuit de probleme. Păcatul nostru e că uităm că suntem indicatoare pentru spre cer pentru ei. mulțumim Hristoase că ni i-ai pus radare!
Dumnezeu să binecuvânteze toți copiii!
Postez câteva "cugetări" celebre ale unor pici, culese de dr. (med) Elena Armenescu, din București.


„Călugării şi-au făcut meserie din rugat pentru ca ei au văzut că nu poate să existe meserie mai frumoasă decât să vorbeşti tot timpul cu Dumnezeu." (9 ani)

„Călugării nu sunt aşa de vorbăreţi pentru că dacă îl lasă pe Dumnezeu să le vorbească toată ziua, ei s-au obişnuit să tacă mult, ca să-L asculte - că nu pot să-L întrerupă tocmai pe Dumnezeu." (8 ani)

„Biserica e sfântă şi rămâne sfântă chiar dacă intră în ea mulţi păcătoşi, că biserica de aia e făcută, că păcătoşii care intra să-şi facă acolo antene pentru Dumnezeu." (12 ani)

„Dumnezeu se înţelege mai uşor cu copiii mici, ca cei mici au suflet mai încăpător. La oamenii mari e o înghesuială de rele ca nici n-ai unde să stai." (10 ani)

„Biserica nu iubeşte plăcerea, că plăcerea îţi aduce să spui mereu că mai vrei, pe când mulţumirea îţi aduce să spui că-ţi ajunge." (9 ani)

„Îngerii nu ne spun cum e în Rai, de unde sunt ei, ca atunci când mori e ca un fel de ziua ta şi primeşti cadou Raiul şi ei nu pot spune dinainte cum arată cadoul pe care îl primeşti pentru că îţi strică toată ziua." (10 ani)

„Nu e bine să stai cu păcatul în tine, trebuie să fugi la spovedit, ca păcatul din tine să nu facă pui de păcate." (10 ani)

„Preoţii vin în casele oamenilor înainte de Paşte şi Crăciun ca să sfinţească toate camerele, că le curăţă cu aghiazma care e un foarte bun detergent împotriva dracilor." (11 ani)

„Postim ca să nu ne mai gândim numai la gusturi de mâncare şi să ne mai gândim şi la gustul de Dumnezeu." (11 ani)

„Cei care nu-l găsesc pe Dumnezeu sunt cei care îl căută din interes." (12 ani)

„Milostivul e rar că mila n-o găseşti pe toate drumurile deoarece ea trebuie cultivată." (14 ani)

„Altarul este partea din biserica unde preotul vorbeşte între patru ochi cu Dumnezeu." (10 ani)

„Unii oameni nu putrezesc după ce mor, pentru ca trupurile lor au fost băgate în pământ cu cerul în ei." (13 ani)

„Sfinţii au aureola rotundă şi nu pătrată ca să nu facă vreun rău nici măcar din greşeala - că poate cine ştie, când se ridica la cer, să nu înţepe cu vreun colţ o pasăre în zbor." (13 ani)

„Oamenii care cred în Dumnezeu se dezvoltă mai repede decât ceilalţi oameni, pentru că ei ajung să-şi dezvolte esenţialul." (15 ani)

„Ne dăm seama că Dumnezeu îi iubeşte pe toţi oamenii la fel, că dacă te desparţi de El şi mai târziu te întorci la El, nu ţine supărare şi te ajuta la fel ca şi pe cei care au fost tot timpul cu El." (11 ani)

„Inima bate, bate până se stinge, ca inima este ca lumânarea şi dacă tu crezi în Dumnezeu, el ţi-o aprinde din nou în Cer." (9 ani)

„Dacă îi ascultăm atent pe oameni, auzim mai tot timpul cum se laudă, pentru că nu le este gata capul." (11 ani)..
-------------------------------------

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu