youtube

sâmbătă, 14 decembrie 2013

Horeb ori Anac - de Nicolae.Geantă

Caleb a primit o parte de moștenire în seminția lui Iuda. Apoi a cerut lui Iosua Hebronul: "Iosua, nu pot sta liniștit în țară atâta timp cât pe Hebron stau fiii lui Anac! De 40 de ani nu am o noapte liniștită. Părinții mei, rudele mele mai în vârstă, Bătrânii lui Israel, n-au intrat în Canaan din cauza lui Anac. Îți aduci aminte când iscoadele au înmuiat inima poporului? S-au speriat de Anac. Și mai e ceva Iosua: pe Hebron se coboară Domnul cu roua Sa, cu Duhul vare schimba viețile. Hebronul e altarul lui Dumnezeu? Cum să-l stăpânească Anac?"

Iosua nu s-a temut de uriași. A urcat și i-a izgonit!

Atâția Anaci ne-au invadat Hebronul nostru. Părinții care nu vin în biserică, copiii ce merg prin discoteci. Anac ce ne îmbie frații cu vin fiert, cu vodcă, c-o țigară. Anacii care umblă cu bârfe, cu minciuni, cu defăimarea bisericii. Anacul care ne-a furat bucuria, victoriile, rugăciunea. Anacii ce proorocește fals, ce trâiește la plesneală apoi urcă la amvon! Anac cu Moșul de Crăciun, cu Halloweenul, cu lumânarea și cultul pentru morți. Anac ce s-a urcat pe scaunul lui Dumnezeu.

Aveți o singură obligație: nu doar să izgoniți ci să distrugeți Anacii. Altfel nu veți moștenii țara. Și Cerul nici atât!

Nimeni nu poate avea și Horebul și pe Anac!

Nicolae.Geantă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu