youtube

miercuri, 23 martie 2022

Spune Adevărul. Chiar dacă trebuie să fugi! - de Nicolae.Geantă

Adevărul și Minciuna s-au dus într-o zi să se scalde. Minciuna a ieșit mai repede din apă și s-a îmbrăcat cu hainele Adevărului. Apoi a fugit pe străzile orașului strigând în numele lui. Păcălind oamenii. Adevărul însă a refuzat să se îmbrace cu hainele Minciunii. A ieșit din apă și a pornit gol-goluț pe străzi. De aceea apare mai rar. 

Cine spune o minciună va trebui să născocească alta pentru a se acoperi. Apoi alta, și alta. Făcând scenarii devine robul minciunii. Hristos ne-a spus că Adevărul ne face slobozi. Liberi. Cine îl spune nu umblă cu piramidoane, nu va avea dureri de cap.

Goethe zicea că Adevărul este o flacără atât de luminoasă încât mulți oameni nu-i pot suporta lumina! Prin urmare unii închid ochii ca să nu-l vadă, iar alții fug de el ca să nu fie arși! Da, Adevărul este un foc ce mistuie toate minciunile! 

Unii se tem de Adevăr pentru că vor să trăiască la întuneric. Minciunii nu-i place deloc lumina! Pentru că o topește! 

Totuși, cel mai ades cine spune Adevărul are de suferit. Însă mai bine suferi tu din cauza Adevărului decât să sufere Adevărul din cauza ta! 

Spune totdeauna Adevărul. Dar, ca și pastorul Richard Wurmbrand, te avertizez: „Spune Adevărul. Și fugi!”

PS: Zilele trecute, spunând un adevăr am produs ceva ape tulburi. Intenția mea însă a fost să limpezesc. Reacțiile răutăcioase m-au agresat chiar și după miezul nopții. Și-am înțeles că Adevărul nu e numai lumină. E și chirurg. Dar și că unii preferă să ascundă buboiul.

Nicolae.Geantă

6 comentarii:

  1. Da Nicu, Adevărul operează fără anestezie, dar face treabă magnifică,schimbă identitatea individului și-l eliberează din,, gulagul " întunericului, răspândind lumina Adevărului... este tot pe fugă!
    Fii binecuvântat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Atunci cand spunem adevărul,avem tendința de a crede ca pierdem oamenii care fac parte din viețile noastre.Adevarul este ca ei ne pierd pe noi, nu invers. La final,omul cu intenții bune va fi mereu amintit. 😇🤍

    RăspundețiȘtergere
  3. Adevărul te face liber...chiar și de locul de muncă, de altfel aceasta e și calea de a experimenta pâinea primită ca în somn.

    RăspundețiȘtergere