youtube

luni, 7 martie 2022

Jurnal de Tulcea – Ajutor pentru Ucraina (1)


Solidaritate. Acesta este cuvântul de pe buzele românilor în ultimele zile. Dar și tipărit în inimi. Nu doar pe scrolul știrilor ori în ziare. Cu mic și mare, înstărit sau mai puțin avut, românul a sărit în ajutorul refugiaților ucraineni. Căldura cu care i-a primit încă din vamă a făcut înconjurul lumii. Fapt ce mă face să declar din nou: sunt mândru că sunt român!

Una dintre vămile luate cu asalt săptămâna trecută a fost Isaccea. E o vamă dificilă deoarece pe aici e musai să treci Dunărea cu bacul. Însă tulcenii, deși au inimi largi prin buzunare le cam fluieră vântul. Bisericile evanghelice sunt puține, mici, și cu probleme financiare. Întâmplător sau nu, de anul trecut tocmai aici Dumnezeu m-a trimis la misiune. Și asta fără să fii avut vreodată vreun vis. Ori vreun minim plan. Întâmplător sau nu, Mihai Pungilă, misionar de 11 ani în Dobrogea, la Asociația „Sprijin fără Frontiere” din Tulcea, a fost punctul de legătură.

Săptămâna trecută, datorită dvs, la Misiunea din Tulcea au ajuns mai multe microbuze cu alimente, haine, pături, saltele, detergenți, pampersi etc. Mulțumim din toată inima.

Primul ajutor a venit din partea pastorului Cristi Hinda din Bănia, Caraș Severin. Pe lângă ajutoarele aduse la Tulcea, Cristi s-a întors în Banat cu 17 refugiați ucraineni. În penultima zi din februarie. Trebuie știut, pastorul din Bănia a făcut în ultimii ani misiune în Ucraina la Nord de Dunăre. Unde a legat prietenii sfinte. Iar prietenii la nevoie se cunosc. Mulțumim Cristi.

Al doilea ajutor substanțial a venit din partea pastorului Ciprian Petricaș din Oradea. Împreună cu biserica păstorită de el au pregătit un microbuz de ajutoare pe care l-au adus în Tulcea pe 3 martie. După o noapte întreagă de traversat România. Mulțumim Ciprian. Mulțumim Bisericii Carmel.

A urmat apoi un ajutor venit din partea lui Teo Dragomir, de la Misiunea GECMC (Grupul de educație Creștină și Misiune pentru Copii). Acesta a plecat încărcat cu tone de alimente din Prahova, de la Vălenii de Munte în zorii zilei de 5 martie. Mulțumim pentru colaborare Teo. Cu echipa ta faci treabă foarte bună! Mulțumim tuturor celor ce te-au sprijinit!

Sâmbătă 5 martie a plecat de la București, de la Biserica Profides un microbuz cu alimente, saltele, medicamente, pampersi, etc. Ar fi trebuit să plec cu ei dar am avut ore la școala de predicare. Mulțumim frumos Toni Berbece. Și bisericii Profides. Toni, dacă te uiți în DEX și citești cuvântul „devotat” să știi că scrie despre tine!

În câteva ore plec spre Tulcea cu un nou transport. Câteva tone de alimente și ceva haine. Ninge. Carosabilul nu e deloc grozav. Dar cu ajutorul Domnului mâine nădăjduim să fim la Tulcea!

Mulțumim tuturor care v-ați implicat individual sponsorizând direct Misiunea din Tulcea. Fiecare ajutor financiar sau de orice natură contează. Pentru cei ce vreți să participați în continuare vă las mai jos contul și adresele de contact.

Asociația Sprijin fără Frontiere - RO13 RZBR 0000 0600 1941 6552, cod SWIFT (BIG): RAIFFEISEN BANK: RZBRROBU, filiala Tulcea

Cei care vor să se implice pot să ne contacteze pe e-mail (nickbags@gmail.com , mihaipungilă@gmail.com – aici ne scrieți și vă oferim și numerele de telefon), ori pot să trimită colet la adresa Asociației „Sprijin Fără Frontiere”, str. Griviței, nr. 19, mun. Tulcea, județul Tulcea.

PS. Precizez că cea mai mare parte din ajutoare merg direct în satele ucrainene din nordul Dunării unde în magazine nu mai sunt deloc alimentele!!! 

Nicolae Geantă, Speranță și Destine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu