youtube

duminică, 20 martie 2022

Evanghelia după Putin - de Nicolae.Geantă

Ieri, la Moscova, Vladimir Putin - cel mai detestat om din lume la ora actuală - a avut un mega spectacol. Pe stadion. Că a fost manipulare sau nu, că i-a fost bruiată transmisia ori chiar întreruptă, că a spus sofisme sau adevăruri despre război e treaba analiștilor. Jurnaliștilor. Părerologilor. Însă ceea ce m-a șocat a fost citatul său furat din Evanghelie: “Nu există dragoste mai mare decât ca cineva să-și dea viața pentru prietenii săi!” (Ioan 15:13). Verset folosit evident nejustificat. Manipulator.


Pentru domnul Putin Evanghelia înseamnă gloanțe. Rachete. Tancuri. Iubirea sa se face cu arme. Dragostea înseamnă război. Prietenia înseamnă distrugere. Iar declarațiile… Vorba prorocului Ieremia: “Ce bine știi să-ți întocmești căile când e vorba să cauți ce iubești! Chiar și la nelegiuire te deprinzi!” (Ier. 2:33)


Nu doar de vinerea trecută, ci cu mult înainte, am constatat că “Evanghelia după Putin” e prezentă nu doar în război, nu doar în politică, ci și în… Biserici. Apostolul Pavel ne îndemna ca atunci când ne echipăm de luptă cu vrăjmașul să fim încălțați cu râvna Evangheliei păcii. La unii pacea este cu cartușe. Pe care le trag fără remușcare. Din orice poziție. În orice direcție. Tineri împușcați la comitet. Pastori împușcați pe internet. Slujitori ghilotinați la telefoane. Surori sau frați împușcați cu bârfe, cu defăimări, cu minciuni. Comentatori cu mitraliera în mână. Ucigând pe la colțuri în Numele lui Isus. Ori în piața mare din cetate. Folosind chiar versetele biblice drept cartușe! Pentru astfel de trăgători AW Tozer ne spunea că sunt ca țeava puștii: lungi și goi pe dinăuntru!


Când a ieșit la luptă cu vrăjmașul Hristos nu a tras niciun glonț. N-a ridicat nicio sabie. Richard Wurmbrand zicea că în ebraică nu se scrie cuvântul “zain”. Adică “armă”. Pentru că în ebraică lipsește litera “z”. Prin urmare orice luptă pentru Dumnezeu se câștigă fără arme. Nu doar domnul Putin ci și unii din biserici trebuie să înțeleagă că “cine ridică sabia de sabie va pieri!”


Opriți artileria împotriva fraților! Nu trageți în răniți! Biserica e spital de campanie nu poligon de tragere! Dragostea nu ucide! 


Nicolae.Geantă

Gura Văii, Arad


Un comentariu:

  1. Ce facem cu celelalte războaie care se desfășoară tot acum, au dat pe "silent" doar pentru ca sunt alte religii, alte culturi și departe de Europa "unită" ?

    RăspundețiȘtergere