youtube

marți, 20 martie 2018

Ai prieteni care se roagă pentru tine? - de Nicolae Geantă

L. este studentă la Politehnică. Eminentă. A fost șefă de promoție la liceu. În clasa a XI l-a cunoscut pe Domnul. S-a pocăit ascultându-mă din bancă. Azi dimineață studenta “cât un ghemotoc” m-a căutat la liceu. Îi era dor năprasnic de mine. Și mie de ea! Familia ei îi interzice să mă vadă, să îmi vorbească, pentru că sunt... periculos! Un sectar care “le-am zăpăcit fata”. Când am văzut-o îmi venea s-o bag în sân! Și s-o port așa pitită până o trec poarta Raiului. 

Era emoționată. “În 30 minute am examen la școala de șoferi”. Afară ninsese. Șoseaua era patinoar. După 15 Martie, dacă ninge drumarii nu își mai fac treaba. Contractul se termină aici. Mi-am pus mâinile peste ea și m-am rugat! Pe holul cancelariei! “Dumnezeu să-și pună aripile peste tine! Vei izsbuti”. A plecat cu bujori în obrăjori. Timidă. Ea a coborât scările. Eu am mers spre clasă. Cu lacrimi în coada ochiului...


Tabloul a fost la indigo ca acum 4 ani. Când, tot pe o zăpadă proaspătă, tot cu inima cât un purice, fata mea cea mare mergea să obțină permisul de șofer. Singură. Tremurând. Dar cu Domnul Isus. Și atunci, și azi, am scos telefonul. Am peste 900 de frați și prieteni. De la Marea Neagră la Munții Stâncoși. Azi am dat un mesaj de susținere în rugăciune la peste 180 de frați. “Acum facem lanț”. Și am făcut. 

Când am intrat în clasă, liceenii m-au văzut cu telefonul. “Dar dvs ce faceți pe telefon?”. “Lanț de rugăciune!”. Au amuțit. Nici unul nu auzise de așa ceva. Le-am explicat. Și-am întrebat retoric: “Dacă aveți o problemă, pentru voi, cu voi, cine se roagă?”. Întrebare fără răspuns!

Chiar așă, pentru tine cine se roagă? Ai prieteni care să facă lanț? Ai prieteni care să mijlocească pentru tine? În orice necaz ai fi. În orice împrejurare... Rugăciunile lui Avraam l-au scos pe Lot din Sodoma! Ale Rodei l-au scos pe Petru din temniță...

Trecuse vreo cinci ore. Și nimic... Apoi vine un mesage text: “Am luaaaaaat!”. Aleluia! Dumnezeu a răspuns...

M-am bucurat enorm pentru reușita surioarei L. Dar și pentru sprijinul fraților ce s-au rugat fără măcar să o cunoască! Ce poate face credința! Și ce poate face rugăciunea... Am mulțumit Domnului Hristos! Și evident, celor ce s-au oprit un minut măcar să strige la Tatăl. Ce-aș face dacă m-aș ruga singur? Dar tu?

Nicolae.Geantă

Ca să înțelegi mai mult citește și acest articol

2 comentarii:

  1. "Mare putere are rugaciunea FIERBINTE a celui neprihanit."
    Nicule draga, fac appel la prietenia noastra, si te-as ruga daca este cu putinta si nuti cer prea mult, sa soliciti acest "lant de rugaciune" doar un gând sincer sa înalte catre Domnul penrtu unul dintre fratii mei pe nume Petru, care a fost ranit în revolutie la Bucuresti în '89, iar acum este cu familia la Paris, însa e cazut în patima drogurilor si doar ajutorul Domnului prin miracolul puterii rugaciunii sfintilor Sai, îl mai poate readuce la Calea Adevarului eliberator.
    Multumesc anticipat în Numele Iubirii Tatalui...Hristos !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iosif, sunt îngrozit cãți prieteni ai mei au în familie risipitori care au ajuns la cei mai spurcați “porci”, la droguri!
      O sa mijlocim pentru el! Strigăm la Ava. La Tati!

      Ștergere