youtube

joi, 14 februarie 2013

Leea și Valentine's day - Nicolae Geantă

Dimineața ridica perdeaua cortului și-l privea cum face înviorarea. Era frumos, înalt și atlet. Un pachet de mușchi. Aerul său de șmecher ce venise din Occident emana ceva ce nu mirosise la nimeni dintre cunoscuți. Flăcăul o fascinase. Dar, cum să ai pretenți ca un făt-frumos să se uite la o fată cu strabism? Ea n-avea ochi buni, el n-o privea cu ochi buni. Când nu privești cu ochi buni, frumosul e totdeauna urât.


Era invidioasă pe soră-sa. Nu pentru că era frumoasă ca o gazelă și avea ochi ageri ca de vultur, ci pentru că-i făcea ochi dulci străinului. Ce noroc pe capul ei! Iar el îi cumpărase... un inel.

Într-o seară tatăl a venit grăbit în cortul ei: "Nu-i așa că-ți place străinul? Nu vrei să fi soția lui?". Era lozul ce-l așteptase de atâta vreme! Și oarba, orbită de dragoste acceptă căsătoria în orb. "Am să-i îndeplinesc orice dorință. Am să mă sacrific pentru el. Și, sigur o să mă iubească". Apoi, se vârî pe întuneric în patul lui.

Când s-a crăpat de ziuă și s-a trezit din mahmureală, iubitul a văzut strabista la el în culcuş. Apoi i-a pus trolerul în brațe și a trimis-o la plimbare, fără bilet de întors. Atunci, Leea a înțeles că după o căsătorie Valentine's day, tot străină poți rămâne. Alături de cel iubit!

A sperat că o să-l câștige prin fii. Și i-a născut pe Ruben (Vedeți fiu). Dar Iacov, căci așa se cheamă înșelătorul pe care l-a înșelat, n-a avut deloc ochi pentru ea. Și nici pentru Ruben. Apoi i-a născut pe Simeon (Ascultare). Căci Iacov nu mai avea urechi pentru ea. E greu să iubești când nimeni nu te-ascultă. I-a mai născut pe Levi (Alipire). Dar pentru soț tot n-a găsit lipici. A mai născut trei băieți, și la urmă o fată, Dina (Judecată). Ultimul mesaj al ei a fost resemnarea. "Iacove, să te judece Dumnezeu".
Nicolae Geantă
(va urma) click Aici

3 comentarii: