youtube

duminică, 10 februarie 2013

Avraam, si stationarea pe interzis - Nicolae Geantă

Avraam pleaca din Ur cu destinatia Canaan. Drum cu sens unic, fara parcari. Totusi, el stationeaza la Haran. Acolo ii moare tatal, Terah. Domnul l-a scos din groapa (Isaia 51:1-2) si l-a impins spre tara unde curge lapte si miere pe Avraam, nu pe Terarh. Firea veche nu intra in tara promisa.

Avraam a coborit apoi in Egipt. In tara pacatului. Acolo a vrut sa-si piarda sotia. Dracul stia ca din Sara se va naste Isaac, Israel, Isus. Avraam era sa ne lase fara mantuire. De aceea Dumnezeu loveste cu urgie pe Faraon. 

Avraam se pierde niste nopti prin cortul slugii sale Agar. Daca n-ar fi dormit acolo, azi nu mai existau teroristii lui bin Laden. Nu, nu prin ei vine mantuirea. Dar de unde se pricopsise Avraam cu Agar? Din Egipt. Dacă nu se cobora...

Avraam emigreaza in Gherar, unde cere viza in schimbul sotiei. Ea, urma sa-i nasca lui fiul promisiunii, nu lui Abimelec. Minciuna sa era să-l bage pe Abimelec în iad.
Avraam a fost prietenul lui Dumnezeu. A fost socotit neprihănit prin credinţă. Cum, căci a gafat de 4 ori? Nu pentru ceea ce a făcut Avraam a fost numit prietenul lui Dumnezeu. Ci pentru că aşa l-a numit Dumnezeu. Când Dumnezeu spune ceva se transformă în realitate!

Nicolae Geantă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu