VINO CU NOI PE STADIONUL PETROLUL. 4 IULIE 2024

youtube

miercuri, 13 noiembrie 2019

Aruncă-ți pâinea pe ape! - de Nicolae.Geantă

Ani de-a rândul am trăit cu ideea că Eclesiastul ne spune în Proverbele sale „Aruncă-ți pâinea pe ape și după o vreme o vei găsi iarăși” (11:1). Eu credeam (și chiar predicam) că „dacă faci milostenie, într-o zi se va întoarce la tine”. Dar zilele trecute am constatat un amănunt: în verset scrie „după multă vreme”! Iar când am întrebat pe Dumnezeu care e chinteseța textului am primit răspunsul: după multă vreme înseamnă atunci când ai uitat deja că ai făcut un bine! Fantastic! Dacă facem un bine vom primi răsplata atunci când nu ne mai așteptăm!

Viața este ca un bumerang. Ce faci se întoarce la tine! Ce semeni, aceea seceri! Ce dai, aceea vei primi. Cât investești, atât îți va rămâne! Cum ți palma - închisă sau deschisă, așa ți se va ține!

Cine aruncă pâinea pe ape nu se așteaptă s-o culeagă din nou. Domnul Isus ne spune că milostenia trebuie făcute fără gând de răsplată! Și totuși, cine face așa va primi onoruri divine!

Nu știu câtă pâine ai aruncat pe ape! Sau poate te-ai temut că ce se duce în aval, în aval rămâne! Te provoc să încerci fără teamă. Fă risipă de dărnicie! Dărnicia nu sărăcește pe nimeni, dar e răsplătită pentru orice efort!

Nicolae.Geantă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu