youtube

sâmbătă, 13 iulie 2019

Când crezi că aduci o slujbă lui Dumnezeu dar El nu te cunoaște - de Nicolae.Geantă

Mi-a povestit aseară un tânăr că într-o biserică (nu spun unde) dacă ai barbă nu poți lua parte la... frângerea pâinii! Ba mai mult, cine are barbă trebuie să stea în genunchi tot timpul cât frații se împărtășesc! Astfel de bazaconie bisericească nu doar că e nebiblică, prostie omenească, fariseism exacerbat, dar e curată barbarie! (De fapt pentru unii bărboșii sunt niște barbari!). Culmea e că cei ce o practică sunt încântați, și spun că aduc Domnului o slujbă, o jertfă de miros plăcut!

Nu vreau să aprofundez folclorul bisericesc românesc (deși ar trebui să-l stopăm odată). Oricum dvs ați auzit mai multe năzdrăvănii decât mine. Nu vreau să spun aici că am auzit de atâtea ori în biserici, cu urechile mele, “trăsnăi” chiar... împotriva mea. (“Frate, aveați hăini albe de înjer, da’ să știți că... cravata era neagră!” e una dintre ele). Ce vreau să spun este că oamenii care le generează cred că fac o slujbă înaintea Domnului!


Preoții mai de seamă credeau că fac o slujbă pentru Dumnezeu când îl urau de moarte pe Domnul Isus. Pavel credea că face o slujbă pentru Iahve când ucidea creștinii. Inchizitatorii credeau că în Numele Domnuluil puteau tăia reformatorii în bucății. Unele biserici cred și azi că fiind opresive față de altele fac o slujbă pentru Hristos! Și mai grav, unii cred că fac o slujbă înaintea Domnului atunci când împrăștie acuzații pentru unii păstorii, predicatori. Le obstrucționează activitatea, mesajul, misiunea. Le impun reguli de conformare. Întrebare pentru noi toți: “De unde știm că e bine numai tot ce știm, ce dorim noi?”

I-am spus tânărului aseară un verset. În Ioan 16:2 Domnul Isus ne avertizează: “Au să vă dea afară din sinagogi, ba încă va veni vremea când oricine vă va ucide să creadă că aduce o slujbă lui Dumnezeu...” Uimitor! Să ucizi în Numele Domnului. Să fii Hitler pentru Hristos! Și asta nu trebuie neapărat cu AKM sau să înfigi pumnalul în inima semenului de lângă tine. Să cadă trupul mort lângă tine! E suficient să-i ucizi sufletul, reputația, imaginea...

Înainte de a face o slujbă ar trebui să citim încă odată versetul de mai sus. Dar și următorul. Ioan 16:3: “Și se vor purta astfel cu voi, pentru că n-au cunoscut nici pe Tatăl, nici pe Mine”. Înțelegeți acum de ce există folclor în biserici? Pentru că cei ce îl produc nu îl cunosc pe Dumnezeu! Chiar dacă zic că fac o slujbă în Numele Lui!

Când crezi că aduci o slujbă Domnului dar El nu te cunoaște, ghici pentru cine slujești?

Rugați-vă să fiți furtune sparte care irigați. Nu conducte pline de apă care trec prin deșert si nu înverzesc pe nimeni. (Pentru că nu lasă nicio picătură!) Încercați ca slujba dvs să nu strivească slujba altcuiva! Mulțumiți Domnului că nu gândește ca noi. Altfel Cerul ar gol! 

Nicolae.Geantă
Suceava

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu