youtube

miercuri, 20 martie 2019

ziarul Oglinda Câmpinei: Nicolae.Geantă - După 20 de ani

Mă gândeam zilele astea ce mare dreptate avea Charles Spurgeon - prințul predicatorilor, când zicea că un creștin autentic, bine informat, trebuie să țină “într-o mână Biblia și-ntr-alta ziarul”. Biblia ne vorbește despre cum trebuie să trăim, ziarul ne arată unde și cum trăim. Codul de reguli “cum să viețuim” e ocupația lui Dumnezeu. El ne vorbește despre Cer. Noi, Ziarul Oglinda, am ales să scriem despre pământ, despre lumea care ne înconjoară...

Societatea în care trăim e un amestec de dorință și moarte, râsete și pierderi, victorii și corupți. Cu oameni care pot dărâma într-o clipită tot ce construiesc alții într-o viață. Cu indivizi irascibili, egoiști și rapace. Cu eroi sau dezertori. Dar și cu oameni blânzi, jertfitori, harnici peste măsură. Cu modele demne de urmat. Și unii și alții, fie că vor sau nu, sunt simple creioane care lasă dâre în istorie. Sau scriu povești grozave. Ei bine, asta am încercat să facem la ziarul Oglinda de două decenii. Să arătăm realitatea. (Oglinzile arată numai realități). Să ținem piept îngustimii şi răutăţii! Să demolăm regulile care ne transformă în momîi umblătoare. Să apreciem binele, să îl promovăm. Să distrugem grotescul. Să nu aflăm mâine că azi nu am făcut nimic!

Am întâlnit în echipa de la Oglinda în cei 20 de ani oameni minunați. Scriitorii, profesori, ingineri, avocați, jurnaliști. Toți cu pasiune pentru presă. Unii au făcut carieră din condei. Sunt scriitori de anvergură națională. Alții au ajuns în presa centrală. Iar alții și-au demarat propriile afaceri cu... știri. Am fost ades criticați. Certați. Sfidați. Dar niciodată învinși. Și asta pentru că am rămas sinceri. Sinceritatea nu e o haină comodă. Dar va fi mereu curată!

Am învățat la Oglinda că învingătorii adevărați nu sunt cei care au ajuns la capătul cursei fără nicio greșeală. Ci sunt cei, care chiar dacă s-au împiedicat, ori au căzut, se ridică și merg înainte.

Când am început povestea acum 20 de ani n-am luat în calcul deloc războiul cu online-ul. Totuși, suntem singurul ziar câmpinean care am rezistat. Și asta pentru că dvs ne citiți!

La mulți Ani Oglinda! Să îți continui slujba mai departe! Alte decenii. Să fii oglindă a realității. Oglinzile nu sunt mute! Să spui totdeauna adevărul nefardat. Dar cu bun simț. Bunul simț nu costă bani, dar face toți banii! Să-ți urmezi visul. Și să nu uiți, fiecare pas duce înainte, fiecare urmă rămâne o amintire. Să rămîi o poveste frumoasă!

Ce-mi doresc de la ziarul condus de domnul Florin Frățilă? Ca la fiecare număr apărut Oglinda să atingă măcar un suflet. Care, după ce se privește atent, se schimbă!

Nicolae.Geantă

+ articolul a apărut cu ocazia aniversării a 20 de ani a ziarului
an XX, nr. 1752/19 martie 2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu