youtube

joi, 21 decembrie 2017

Mirosul Crăciunului - de Nicolae.Geantă

Crăciunul nu înseamnă, cum cântă români, miros de cozonac. Asta nu este decât ghiftuire ca bogatul din pilda lui Lazăr. Crăciunul nu înseamnă miros de portocale. Isus a stat mai mult printre măslini. Crăciunul nu înseamnă nici măcar miros de cetină, de brad. Cu cât mai mult brad, cu atât mai puțină iesle. Mai puțin Hristos.

Crăciunul ar trebui să miroasă a iesle. A simplitate. Simplitatea e eticheta staulului de Betleem. Căci Crăciunul miroase a modestie de Dumnezeu îmbrăcat în țăran. Câți s-ar putea apropia de ieslea Întrupatului dacă Maria, Iosif și Pruncul Isus ar fi avut straie regale? Ieslea e simplă, iar simplul e pentru toți. Nu știu de ce noi complicăm atât de mult Crăciunul punându-i butoane în plus... Și multe, prea multe culori!

Crăciunul ar trebui sa miroasă puternic a tămâie, nu doar a sarmale. Hristos nu stă la masa cu grill, cu cozonaci dacă nu e sfințenie. Iar magii au știut asta. Și i-au adus tămâie. Chiar dacă Pruncului și Mariei le-ar fi prins mai bine ceva de mâncare. Dar mai bine sfânt și flămând... Sau cum cântă Adi Gliga: “mai bine simpli și smeriți, și de Dumnezeu iubiți!”

Crăciunul are miros de biserică. Acolo e localul unde Isus își sarbătorește nașterea. Neprihănirea nu se capătă la televizor, la bowling, la ski și nici atât pe Internet. E obligatoriu de Crăciun ca toate drumurile să ducă la biserică.

Nu se poate miros de Crăciun fără miros de Golgota. Cui ar folosi o iesle, dacă nu ar avea cruce? Și nici atât un Moș ori un brad. E categoric, doar din Betleem miroase a mântuire. A iertare. A harul lui Dumnezeu. Dar toate astea se văd doar la Cruce. Fără Cruce am avea doar un Prunc. Dar cu ea avem mântuire. Veșnicie. La Betleem e ușa de intrare a Fiului lui Dumnezeu pe pământ. Dar la Golgota e ușa de intrare a păcătoșilor în Cer! 

Sărbătoriți cu simplitate Nașterea Domnului! Fiți bucuroși de mântuire chiar dacă nu înțelegeți totul! Dăruiți chiar dacă vă este costisitor! Închinoați-vă chiar dacă vă este greu! Faceți în jur să miroasă a neprihănite! Crăciunul are miros de Cer! 

Nicolae.Geantă, 

Sibiu, 20.12.17

Un comentariu:

  1. Eu cred ca sarbatoarea nasterii, vietii, moartii, învierii si înaltarii Fiului omului ar trebui sa miroase a parfum de *IUBIRE FÂNTA*,sacrificatoare, neconditionata, fara prejudecati, iertare si toleranta, întelegere, empatie si bucurie a partasiei cu cerul, o bucurie universala între ingerii din cer si toti oamenii de pe Terra fara discriminare de vreun fel...
    Sa ai un craciun fericit, binecuvântat de Spiritul Sfânt, oferit tuturor celor ce ramân în Cuvânt, nascuti din femeie, transformati de Cel Sfânt, înaltati de IUBIRE deasupra de pamânt...

    RăspundețiȘtergere