youtube

joi, 6 aprilie 2017

Maximum de frumusețe (2) - de Nicolae Geantă

"Domn' diriginte, dar de ce sunt tinerii teribiliști?". "Pentru că atât e maximum lor de frumusețe!"

Oamenii-s încântați de Suleiman Magnificul, Kosem, Guță sau Balena Albastră, pentru că atât e maximul de frumusețe oferit de o lume fără Hristos! Selfie-uri, like-uri pe facebook, manele despre bani și dușmani, rock cu zgomote de drujbă... Politică strâmbă. Și psihologie cât încape-n urechi. Totul fără Isus. O frumusețe neîmplinită.

Le-am spus liceenilor să închidă puțin ochii. Și să mediteze cum ar arăta pictura fără tablourile despre Isus? Mai bogată sau mai săracă? Dar arhitectura fără măreția catedralelor, a vitraliilor, a statuetelor?  Ori muzica fără odele întru Hristos? Cum ar arăta dragostea, bunătatea, iertarea, viața socială fără El? Frumosul ar fi palid. Ori ca un tânăr știrb. Ar fi acel frumos scâlciat care nu ne trimite la Cer, ci doar ne-ar ține telurici.

Teatrul, arena, moschea, templele zeilor sau multitudinea de cărți nu vor atinge niciodată frumosul maxim. Fără biserică acesta nu se urcă pe vârf!

Ca și grecii care au distrus Troia pentru că nu suportau să fie frustrati de frumusețe, oamenii încearcă să distrugă Biserica și pe Hristos. Dar un lucru nu știu ei: crucificarea nu înseamnă moartea frumosului. Ci învierea lui! După aceea frumosul va vorbi si mai limpede...

Oamenii pot iubi și face ce vor. Dar maximum de frumusețe nu se atinge fără Isus!

Tu printre care oameni te numeri?

Nicolae.Geantă
Cireșarii

2 comentarii: