youtube

miercuri, 5 aprilie 2017

Cum să îți transformi copilul într-un delicvent! (ciclul: Sfaturi practice pe dos)

sursa foto AICI
 - Începe inca din fasa sa dai copilului tot ce vrea. In felul acesta, el va creste crezand ca toata lumea ii datoreaza tot ce vrea.
- Cand vorbeste urit copilul tau, ca parinte, rade impreuna cu el. Aceasta il va face sa creada ca ii dragut.
- Nu-i da niciodata o educatie spirituala. Asteapta pana va avea 21 de ani si atunci, asteapta sa aleaga singur.

- Evita folosirea cuvantului ‘rau’, ‘gresit’. S-ar putea sa dezvolte un complex de vinovatie in copilul tau. Cand va fi arestat, de exemplu, pentru ca a furat o masina, el va crede ca societatea este impotriva lui si ca-l persecuta.
- Strange totul dupa copiii tai: carti, papuci, haine, jucarii Fa totul pentru el, in asa fel, incat sa fie un om cu experienta aruncarii responsabilitatiiasupra altora cand va creste mare.


- Lasa-l sa citeasca tot ce-i cade in mana. Sa ai grija sa aiba tacamurile si paharul de baut apa sterilizate. Dar, lasa-i mintea sa se hraneasca cu toate gunoaiele.
- Certati-va des in fata copiilor vostri. In felul acesta nu vor fi socati cand mai tarziu o sa vada ca va despartiti.

- Da-i copilului sa aiba bani de cheltuit cati doreste. Nu-l determina sa castige el ceva bani. Nu-l impinge la lucru. De ce sa aiba el lucruri tot asa de greu cum le-ai avut tu?
- Satisfa-i toate poftele de mancare, de bautura, de confort. Sa aveti grija ca toate dorintele  lui senzuale sa fie implinite. A-i nega vreo dorinta, duce la frustrari negative si nu-i bine sa creasca cu influente negative. 

- Tine-i partea in fata vecinilor. , in fata profesorilor, in fata politiei. Acestia sunt prejudiciati in fata copilului tau.
- Cand intra in probleme, cere-ti scuze pentru tine, nu pentru el, zicand: „Nu am putut sa cred ca vreodata se va intampla asa ceva tocmai cu copilul meu.

- Pregateste-te pentru o viata de amaraciune. O sa o ai cu siguranta daca asa le duci.

 - un mesaj ironic, un pamflet, scris de poliție părinților.
- pamfletul este citat de rev. Lazăr Gog în predica ”Cinstirea părinților” - apărută pe site-ul rodiagnusdei

* mulțumim sorei Rodica Cuc pentru transcrierea predicii!

3 comentarii:

  1. Biserica, acel loc unde păcătoșii sunt ridicați, rătăciții sunt luminați, bolnavii sunt vindecați, debosolaţii călăuziţi, unde sunt vindecate vieți si unde este speranță!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Credinta schimba pe oameni.
    Cand crezi cu adevarat in Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere