youtube

joi, 13 aprilie 2017

Două zile înainte de Paște - Faceți oamenilor ce ați văzut la Hristos!

Când au venit în odaia de sus la masa pascală ucenicii erau certați pe împărțit birourile din ministere. Eu vreau să stau la dreapta, visa un Zebedei. Și celălalt la stânga. Se vedeau mai importanți! Pares inter pares zic latinii. Primii între egali...

Boala șefiei e cangrenă veche. Și Cain, și Core, Datam și Abiram au avut-o. Și tatăl lor, sarpele cel vechi. Socrate spunea că e virtute... Daca-ș putea i-aș spune filosofului: "Maestre, dă omului o funcție de conducere și vei știi cine e!". Câtă valoare are un om. Cât gaura lăsată după ce scoți degetul dintr-o găleată cu apă!

Fiind preocupați cu meritocrația ucenicii au uitat că slujesc lui Hristos! Prin urmare nu s-a aplecat nimeni să facă slujba la lighean. Rabinii aveau ucenici care spălau picioarele învățătorului pe rând. Hristos avea elevi repetenți la proba practică a ștergarului...

Cu 12 ore înainte de moarte Isus a coborât la lighean. Și-a suflecat manșetele sfinte. "Dacă Eu vă fac asta, și voi să faceți la fel!"

Faceți oamenior ce ați văzut la Isus că le face. Dacă El a ridicat din noroi, ridicați șî dvs! Dacă El a iertat trădătorii, iertați-vă dușmanii! Dacă El a hrănit masele, hrăniți poporul lui Dumnezeu! Dacă El a fost blând și smerit, în gura Sa nu s-a găsit vicleșug, a tăcut când a fost acuzat, faceți ca El! Dacă El și-a iubit Mireasa, Biserica, faceți tot astfel!

O creștină, Maria Skokțeba, în lagărul de la Auscwitz a ales să moară în locul unei rusoaice atee! Așa știa ea de la Hristos. "Isus n-ar fi putut face mai mult", a spus rusoaica după convertire! 

Tu faci oamenilor ce le-ar face Hristos? 

Nicolae.Geantă
Northville, Michigan

Un comentariu:

  1. Într-o familie autentica , sfânta , normala , tatal este cel ce face legile prin care fiecare dintre membrii ei,îsi vor aduce contribitia la dezvoltarea si cresterea nivelului de trai al comunitatii , fiecare cunoscându-si rolul si pozitia , îngrijindu-se sa si-l îndeplineasca cu maxima responsabilitate pentru a-l multumi pe tata , constient ca tatal îl va iubi si aprecia daca si-a îndeplinit datoria cu toata pasiunea iubirii neconditionate sacrificatoare pentru cel ce i-a dat viata.
    Sarbatori binecuvântate,mult har si pace !

    RăspundețiȘtergere