youtube

marți, 20 mai 2014

De pe baltă la altar. Apoi pe cruce! (2) Nicolae.Geantă

continuare de AICI

Când Hristos apare pe scenă, lumina începe să strălucească. Falimentul dispare. Instruiți de pe mal ucenicii prind o mare mulţime de peşti! Munca de numai câteva minute sub controlul lui Cristos, va realiza mult mai multe decât o noapte întreagă de eforturi fireşti! 

Bărcile vin pline cu 153 de pești mari! În biserici noi nu știm adevarații membrii dar Isus își cunoaște exact fiecare ucenic! De fapt de aceea  venit Domnul după Petru la Marea Galileei. Să-l refacă ucenic! La foc s-a lepădat, la foc s-a reabilitat. Restaurarea cu Dumnezeu nu începe decât din locul unde te-ai îndepărtat de El! Public s-a lepădat, public s-a reabilitat. Mărturia creștinului nu poate sta sub obroc... De trei ori s-a lepădat, de trei ori s-a reabilitat! Fiecare cădere are ridicarea ei!

"Agapaio Mi Petru?" (Mă iubești tu încât ești gata să te jertfești?). "Doamne Tu ști că eu fileo Ti!" (Te iubesc ca pe-un prieten). Întrebarea se repetă de trei ori. Lui Hristos nu-i faci declarații în pripă! Și a treia oară Petru strigă: "Doamne, Tu pe toate le ști! Nu sunt în stare să te iubesc nici cu fileo dar cu agape! Iartă-mă, altfel voi muri pierzând vremea pe baltă!"


După întâlnirea cu Hristos, Simon devine Chifa! În toate scrierile el se mai numește Simon (nisip), dar Domnul îl numește Chifa (stâncă) E primul ucenic ce vorbește cu patos la Rusalii! E primul ucenic ce face minuni!  E primul ucenic ce duce Evanghelia la Neamuri! E primul ucenic ce stă în închisoare pentru Hristos! E primul ucenic eliberat din lanțuri de îngeri! E primul lider al Bisericii din Ierusalim! Și totuși, într-o dimineață, de frica prigoanei lui Nero, Petru fuge din Roma! Și urcând pe via Apia se întâlnește iarăși cu Hristos! "Qvo vadis Domine?". "Înapoi la Roma, Petru, să mă răstignesc a doua oară!". "Nu mai e nevoie!". Și Petru s-a întors în arenă. Păstorul nu trebuie să-și părăsească turma la greu! 

Revenit între prigoniți, Petru nu doar că a ridicat moralul creștinilor, dar a suferit moarte de cruce! A fost martirizat, dar nu a dorit să fie deopotrivă cu Isus Hristos, ci s-a crucificat cu capul în jos!

Păstori în biserici mulți am vrea să fim! Dă bine! Pescari de oameni sunt câțiva, dar martiri cine se înscrie?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu