youtube

joi, 15 mai 2014

De pe baltă la altar. Apoi pe cruce! (1) - de Nicolae.Geantă


Nici nu s-au disipat toate rotocoalele din benedicțiunea Tomei: "Domnul meu și Dumnezeul meu", că Petru a luat echipa de workship și-a plecat pe baltă. A lăsat cerul baltă și s-a-ntors la vechile obiceiuri. "Nu mai avea o direcție" spune Waren Wersbie. Când pierzi ținta din ochi oriunde ai merge tot greșit te duci. Prea mulți debusolați spun că viața merge înainte chiar mergând ei înapoi. Dar Hristos nu onorează îndărătul.

Decizia pripită a lui Petru a fost un motto și pentru alți șase ucenici. E tragic să influențezi negativ. Și mult mai periculos să te iei după călăuze oarbe. Pe baltă s-au trudit toată noaptea și n-au prins nimic. În întuneric totdeauna e zădărcicie pentru orice efort omenesc! Mă tem că multe biserici se zbat aici! Cu putere omenească și fără picătură de Duh Sfânt.

În noapte, Petru nu-L căuta pe Hristos. Nici o rugăciune nu făcuse. Paradoxal, Domnul îl cauta pe baltă pe Chifa! Ucenicul nu vorbise cu El nici la mormânt, nici în seara Învierii în odaia de sus, nici în ziua Tomei. Acum, în zorii zilei Isus vine special la Petru, care nici nu-L mai recunoaște! În noaptea deznădejdii întotdeauna ni se pare că Dumnezeu nu se vede clar. Problema nu e lipsa prezenței Sale, nici a întunericul creeat, ci a ochiilor noștrii. Domnul așteaptă pe țărmuri cu pește, cu pâine și foc! Cu El nu rămâi niciodată flămând! Nici rece!

(Va urma)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu