youtube

duminică, 24 noiembrie 2013

Tinerii din Toflea - de Nicolae.Geantă

24 nov. 2013
Sunt minunaţi tinerii din Toflea. Nu numai că au voci ce au revoluţionat muzica creştină. Despre Vasile Oprea şi Isaura Dincă deja ştiu milioane de oameni. Zaharia şi-a lansat de curând primul album. E şi solist pe lângă munca la clape (apropos, are o orgă tare rudimentară!). Din spate vine Oniţă, un tânăr student la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi. Matematician. Unul din liderii tineri de la închinare. Compune şi versuri. Şi mai sunt... Un solist Cezar, un organist Mihai, liderul tinerilor Vasile Bulgaru. Chiar şi trei fete care vor deveni Isaure...

Din sute de băieţi şi fete tofleni unii merg la facultate. Alţii au plecat prin ţară sau străinătate. Gheorghiu e un tânăr foarte inteligent. la fel și Bulgaru. O să predice bine. Baştir predică plin de foc... Probabil 200 de persoane, tineri sau trecuţi de 25 ani, au urmat cursuri la şcoli biblice!

Toată vara grupuri de tineri au evanghelizat satul Toflea pe stradă. În 2014 vor intra în Brăhăşeşti. Satul vecin. Apoi în altul, în altul. De ceva vreme au demarat un proiect "Serbările Toflea". În fiecare sâmbătă seara. Luna viitoare urmează şi colindele...

Mi-au plăcut tinerii din Toflea pentru că m-au asaltat cu întrebările. De bun simţ. Vitale pentru viaţă. În al doilea rând citesc. John Piper, Max Lucado, John Ortberg, AW Tozer, Leo Ravenhill nu le sunt nişte străini. În al treilea rând urmăresc predici video. Chiar direct în engleză! TD Jakes, Paul Washer, Louie Gouglio, R. Bonke, le sunt familiari. Cât despre predicatorii români... Pe mulţi i-au văzut face-off.

În al patrulea rând am văzut băieţi interesaţi, care îşi luau notiţe la predici. Dar şi lăcrimau la rugăciune...

Sunt minunaţi tinerii din Toflea. Le-am spus că sunt privilegiaţi. S-a investit serios în ei. În biserica lor. Pentru asta au o responsabilitate în plus... O să mai auziţi de ei. Bulgărele abia a luat-o la vale!

Nicolae.Geantă


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu