youtube

vineri, 29 noiembrie 2013

La mulți ani România! - de Vladimir Pustan


Sunt român și e destul. Cioran zicea că România e doar geografie și de asta nu suntem responsabili. Atunci cine a scufundat Ada Kaleh?
Avem și istorie, domnule Cioran. Pe Burebista l-au trădat oamenii de lângă el, pe Vlad  Țepeș l-a bătut Ștefan cel Mare (și l-am făcut sfânt pentru asta), pe Mihai Viteazul l-am trădat și nici nu l-am îngropat după ce i-am tăiat capul. Au făcut-o niște sârbi cucernici. Pe Horea, Cloșca și Crișan i-au trădat țăranii frumoși ai lui Coșbuc pentru 300 de lei. Apoi s-au dus să vadă cum îi ciopârțesc cu securile. Și pe Brâncoveanu l-am vândut la Istanbul.
Avem și istorie. Sabia lui Ștefan e la turci, tezaurul la Moscova, bogățiile bisericii la muntele Athos și intelectualii în America.
Mai avem un președinte împușcat de Crăciun, vreo 25 de milioane de avorturi, 25 de litri de alcool pe cap de locuitor.
Pe noi nu ne-a bătut nimeni, niciodată. Ne-am bătut singuri.
Eminescu scria că la ”trecutu-ți mare, mare viitor”. Numai prezent nu avem. Dar îl avem pe Băsescu, Ponta, Crin, motanul Felix, Daniela Crudu și pe Gigi.
Mai avem în București 200 de biserici. Cea mai bisericoasă capitală a Europei. Să aveți grijă la buzunar când coborâți din tren.
Avem și sfinți?

Nu. Poate Brâncoveanu. Pe ceilalți i-am importat, iar cei făcuți acum la apelul bocancilor sunt hilari.
Îl avem însă pe Alexandru Marghiloman ce-a zis: ”Am intrat bogat în politică și ies sărac, dar cu mâinile curate”.
Îl avem pe Gheorghe Ursu, omorât în bătaie de Securitate, ce nu a vrut să-și părăsească blocul pe care l-a proiectat în timpul cutremurului.
O avem pe Elisabeta Rizea, spânzurată de păr de comuniști. Avem mii de români sfinți. Unii morți, alții în viață, trăitori cu 600 de lei.
Avem oameni ce încă mai visează, mai creează, mai luptă.
Lor, ”La mulți ani, România!”
Celorlalți, le urez să ajungă unde a vrut Goga să trimită evreii din țară. În Madagascar. Avem relații deja acolo. Radu Mazăre are o bucată de pământ, doi palmieri și un vrăjitor. Duceți-vă cu manele cu tot…
La mulți ani, România!
V l a d i m i r _ P u s t a n

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu