youtube

marți, 14 martie 2023

Eveniment editorial: „Educație sexuală creștină” | Un nou volum al doctorului Vlad Schezak din Londra

 

A văzut lumina tiparului ultimul volum scris de doctoral Vlad Schlezak din Londra: „Educație Sexuală Creștină: pentru părinți și slujitorii bisericii”, editura Carmel Print Arad.

🔹 Vlad Schlezak menționează despre volum: „Cartea este complexă și aduce alternativa creștină la programele deja în vigoare pe aceste teme care sunt implementate în sistemul educațional de stat din occident, dar discută și partea medicală, psihiatrică, psihologică, socială și teologică a acestui subiect într-o perspectivă respectuoasă pentru toți, creștină echilibrată, științifică și nediscriminatorie. Am inclus multe studii de specialitate explicate pe înțelesul tuturor.  Am inclus planșe pe care eu le-am desenat astfel încât părintele să poată explica chiar și biologic anumite aspecte și am exemplificat pe categorii de vârsta (copii până la adolescenți maturi spre adulți tineri) astfel încât să se înțeleagă în funcție de nivel și vârstă”

Volumul medicului Vlad are și câțiva referenți:

🔹 Asistăm parcă neputincioși, buimaci și indiferenți la avalanșa dezlănțuită și agresivă care caută cu orice preț anihilarea chipului lui Dumnezeu din om prin agenda machiavelică:   educația sexuală. Nu putem face oare chiar nimic? Nu avem nici o responsabilitate? Cartea se ocupă de răspunsul la aceste întrebări.  Autorul cărții, medic psihiatru, părinte, vorbitor la conferințe, slujitor în biserică, dovedește și preocupare pentru acest domeniu și cunoaștere a subiectului. Lucrarea conține și o incursiune bine venită în     originile laice și influențele nefaste ale  așa-zisei educații sexuale, precum și o perspectivă biblică asupra subiectului. Sfaturile, soluțiile, recomandările oferite sunt accesibile atât părinților cât și slujitorilor bisericești interesati în a oferi sprijin, ajutor, direcție copiilor, adolescenților, tinerilor și nu numai.

Ciprian Pintea, pastor Biserica Râul Sfânt, London, UK

🔹Cartea este un  ghid relevant și practic unde se accentuează  principiile Bibliei referitoare la educația sexuală  în moduri care să fie convingătoare pentru o lume care, deși nu ne ascultă, totuși ne privește. Adevărul lăsat de Dumnezeu prin creație este familia alcătuită din bărbat și femeie.  Cartea ne arată că instrucțiunile Cuvântului  lui Dumnezeu rămân în fiecare generație neschimbate aducându-ne frumusețea Creației și dăruindu-ne credibilitate pentru a face ca Evanghelia să fie convingătoare în cultura de astăzi. Cei care s-au săturat să alerge după alte teorii ale educației sexuale, vor fi încurajați de această carte didactică și practică, care își bazează convingerea pe Adevărul Biblic. Dr Vlad Schlezak  oferă un ecou al curăției sexuale, și prin aceste argumente biblice nu face altceva decât să ofere "sare și lumină" în lumea noastră  bolnavă și întunecată. Lumina este reprezentată de alegerile noastre bune, și fiind sarea pământului noi curățăm lumea de stricăciunile  păcatului, viața noastră nouă îi va atrage pe oameni să-L glorifice pe Dumnezeu.

Daniel Martin, PhD, pastor Biserica Râul Sfânt, London, UK

🔹 Cercetător neobosit, prietenul meu, doctorul Vlad Schlezak, a adus în vitrina creștinătății o nouă bijuterie: volumul „Educație sexuală creștină: pentru părinți și slujitorii bisericii”.  Cartea vine în sprijinul părinților, dar și ai slujitorilor Bisericii, sau al profesorilor, cu strategii care pot ține departe tinerii (și numai pe ei) de ispitele sexuale și consecințele nocive ale desfrâului, atât fizic cât și virtual.  Punând alături declarații năucitoare ale unor fani ai destrăbălării, statistici oficiale, dovezi medicale, concluzii ale experților, versete biblice și concluzii personale, doctor Schlezak reușește ce și-a propus: un rețetar de succes! Un rețetar pentru suflete curate... Rețetele sunt eliberate pentru a fi urmate!

Nicolae Geantă, PhD, pastor, scriitor, evanghelist, profesor

🔹 ‘Educație sexuală creștină’ este o carte de referință pentru aceste timpuri în care răul este bun și bunul este rău. Studiile făcute se îmbină superb cu spiritualitatea Bibliei. Orice lucrător, indiferent de funcția pe care o are și orice părinte trebuie să o citească și să își păzească copiii și viitoarele generații. Mă întreb: a înnebunit lumea, sau a fost așa din totdeauna? Studiile făcute de Kinsey, acest Mengele al sexualității moderne sunt dezumanizante, perverse, patologice, obsedate până la paroxism și nu în ultimul rând demonice. Vrednice de cel mai murdar și grotesc film al iadului.Da, este adevărat, viața bate filmul. Relațiile sexuale între persoanele adulte, oricare ar fi ele, sunt consimțite și asumate și îi privește pe ei pentru că fiecare răspunde de sufletul și viața lui. A bestializa copiii este o crimă. Ideologia sexualizării cu toate aspectele ei nu va aduce niciun beneficiu umanității, ci, dimpotrivă, o va distruge aruncând-o în haosul durerilor și a morții.  Doar rămânerea în perimetrul moralității și spiritualității create de Dumnezeu pentru sexualitate ne va ajuta să ne păstrăm oameni cu sănătate psihică și cu sufletul mântuit de jertfa lui Isus Cristos Domnul vieții. Așa să ne ajute Dumnezeu să ne dea o minte luminată și înțeleaptă. Amin.

Claudiu Lăpădat, pastor, evanghelist

vezi și https://www.facebook.com/vladschlezak

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu