youtube

miercuri, 6 aprilie 2022

Pe cine schimbă rugăciunea? - de Nicolae.Geantă

Philip Yancey zicea că rugăciunea înseamnă să-i ții tovărășie lui Dumnezeu. Adică să ai un talk-show cu El. Dar nu să vorbești numai tu. În ultimii ani, de exemplu, eu am înțeles că atunci când mă așez la rugăciune de fapt îmi vorbește Dumnezeu.

Mai de mult credeam că atunci când mă rog Îl schimb pe Dumnezeu. mai târziu am învățat că ruga mă schimbă pe mine! Chiar așa, rugăciunea mă schimbă și pe mine și pe El?

Nu ne rugăm pentru a-i spune lui Dumnezeu lucrurile pe care EL nu le știe. Și nici pe cele pe care le-a uitat. El se ocupă deja de ele. Noi când ne rugăm de fapt Dumnezeu ne invită să ne ocupăm împreună de ele. Când ne rugăm trebuie să o facem ca și cum totul ar depinde de Dumnezeu! Dar când acționăm, noi trebuie s-o facem ca și cum totul ar depinde doar de noi!

Spuneți Domnului și lucrurile mărunte, și nimicurile voastre. Dumnezeu binecuvântează și lucrurile mărunte! Oceanul e plin de picături de ploaie!

Rugați-vă chiar și atunci când ați călcat pe alături. O să vedeți că după ce vă apropiați de Dumnezeu El nu este un tiran care pedepsește. El așteaptă cu dragoste!

Rugați-vă! Și o să respirați Raiul!

 Nicolae.Geantă

Un comentariu:

  1. În propriile îndoieli, rugăciunea îmi dă pacea Lui
    Rugaciunea are puterea să schimbe totul..lucruri,evenimente,oameni
    Printre lacrimi si zambete,cred că putem simți mai limpede,mai clar prezența Lui sfântă

    RăspundețiȘtergere