youtube

miercuri, 19 ianuarie 2022

Nole, australienii și violul – de Nicolae.Geantă

Dacă Nole a greșit sau nu în relația cu Openul Australian s-a scurs multă cerneală. Și sânge. Nu doar în ziarele de sport. Ci și în politică. Și mai ales între părelologi. Numai domnul CTP, de exemplu, l-a înfierat pe cel mai bun tenisman al lumii ca pe un diavol căruia i se datorează toată degringolada planetară. Alții l-au făcut erou. Prin urmare Djokovic a devenit și diavol și înger!

Mă gândeam să-i scriu câteva rânduri lui Nole. Nu să-l înfund în talpa iadului. Și nici să-l felicit că a procedat cum a procedat. Ci pur și simplu să-i trimit o pildă. La care să reflecte și el și întreaga lume. Poate că o s-o și fac...

Se zice că în timpul unui război, când toți bărbații erau ieșiți la muncile câmpului, un sat a fost invadat de soldații inamici. Aceștia au intrat în case și au început să violeze femeile. Dintre toate una singură a reușit să se impună. Ea a luptat cu soldatul inamic, l-a răpus și... i-a tăiat capul! După ce toți soldații au plecat la cazarmă „victorioși”, iar femeile au ieșit în drum rupându-și hainele de durere și urlând ca-n gură de șarpe, femeia nevătămată a ieșit cu scalpul adversarului înaintea lor. Plină de mândrie și-a declarat victoria. Femeile din sat au privit unele către altele. Deodată adrenalina s-a revărsat în ele. Ce-ar putea justifica ele în fața soților lor? Ce-ar răspunde dacă vor fi întrebate de ce nu s-au împotrivit, de ce n-au rezistat ca femeia vitează? Și s-au ridicat ca o singură mână și au ucis femeia ce scăpase fără viol. Vorba cuiva: „au ucis onoarea pentru a trăi rușinea!”

Lecția oferită zilele acestea lui Djokovic nu e numai lecția lui Djokovic. Ori numai a administrației din țara cangurului. Este lecția lumii întregi. Este lecția celor ce violează drepturile. Ei nu au decât regula lor sălbatică: violul celor fără apărare. Este lecția celor ce se împotrivesc la viol! Da, se poate rezista! Este lecția celor care ucid pe cei ce reușesc să rămână necompromiși! A Caiafelor. E-o lecție despre corupție dar și despre dictatură (fi ea chiar sanitară). În dictatură dictatorilor nu le pasă de nimic...

Chiar dacă am colegi ori prieteni buni care o fac, eu nu pot fi împotriva lui Nole! În primul rând pentru că ceea ce-a făcut este decizia lui (a și plătit deja pentru ea!). Apoi, nu pot fi împotriva lui pentru că în cartea lui Iov (6:14), Scriptura ne pune deslușit: „Cel ce suferă are drept la mila prietenului chiar dacă părăsește frica de Cel Atotputernic!” 

Încercați să apărați, nu să încălcați drepturile cuiva! Luptați cu ispita de-a trăda pe cel mai bun ca tine! Încercați să nu vă pierdeți drepturile pentru o supă de linte. Nici Irod, nici Iuda și nici Esau nu au ajuns în Ceruri.

Nicolae.Geantă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu