ProSefora

youtube

vineri, 21 ianuarie 2022

Corbii nu pot zbura la înălțimi! – de Nicolae.Geantă

Corbul este singura pasăre care îndrăzneşte să se apropie de vultur. Pasărea neagră are chiar fantastic tupeu: se așază pe spatele vulturului și-I ciugulește de gât!

Interesant este că vulturul nu reacționează, nu intră în luptă cu cioara. În schimb îşi deschide aripile şi zboară spre cer. Și, cu cât se înalţă mai sus, mai sus, cu atât corbului îi este mai greu să respire şi... cade singur! Din lipsă de oxigen. Corbii nu pot zbura la înălțimi!

Uneori, în viață, avem de-a face cu „corbi”. Obraznici, cu nerușinare cât Pacificul, „corbii” vin să ne ciugulească fericirea. E plăcerea lor să piște „vulturii” de grumaz. Tentația numărul unu este să ne luăm la ciuguleală cu ei. Dar asta înseamnă să coborâm la nivelul lor. Să ne irosim energia. Să folosim „armele” lor. Dacă vrei însă să te eliberezi de un corb încearcă să-l aduci la nivelul tău, la înălțime!

Unii spun că ciorile sunt păsări inteligente. Sunt chiar mai descurcărețe decât papagalii. Nu-i contrazic. Dar oricât s-ar chinui corbii nu pot imita zborul vulturilor!

Trăiți ca vulturii: liberi și pe înălțimi! Mai aproape de cer se naște sfințenie! Corbii însă nu pot zbura niciodată acolo! 

Nicolae.Geantă

2 comentarii:

  1. Fiecare poate înțelege despre înălțarea vulturului în felul lui personal. Din punct de vedere fizic, mă bucur de o înălțime permanentă cam doi metri deasupra conducătorilor de mașini, asta îmi oferă siguranță și o protecție împotriva scandalagiilor, ei nu au cum să urce la mine, așa că se ceartă ca cerșetorii la poarta bogatului. Pe de altă parte e un mare avantaj spiritual,atunci cand sunt atacat de inepuizabilul dușman, să mă ridic spre Dumnezeu în rugăciune și prin fapte. Când ajung acolo sus, cel rău nu suportă prezența Divină și se desprinde rămânând în urmă, dar nu dispare definitiv.
    Am o intrbare cu două sensuri, vulturul când se simte la el pe înălțimile văzduhului se întoarce spre corb să-l pedepsească, sau se bucură de libertate ? ...că omul e răzbunător cu cei mai slabi.

    RăspundețiȘtergere
  2. O nelămurire : Corbul nu e războinic, nici vânător, el preferă găseala ca hrană, de ce atacă un titan al cerului ?

    RăspundețiȘtergere