youtube

sâmbătă, 20 iunie 2020

Să nu-ţi necinstești fata dând-o să fie curvă- Dr Vlad Schlezak

"Să nu-ţi necinstești fata dând-o să fie curvă, pentru ca nu cumva ţara să ajungă un loc de curvie și să se umple de fărădelegi." (Leviticul 19:29)

La unul din cursurile de consliere am discutat cu studenții despre această problemă . Le spuneam cum angajarea în actvitate sexuală a unui creștin nu rezolvă deloc nici o problemă emoțională. În primul rând, medical vorbind este greșit și apoi spiritual acel creștin se va adânci într-o stare de autovinovăție și depresie tot mai mare pentru că știe în adâncul inimii că ce a fost sfătuit să facă e păcat. O tânără creștină îmi spunea cum a fost distrusă de psihologul școlar care i-a spus să meargă să facă sex ca să-și rezove problemele emoționale.

Dumnezeu poruncește să nu-ți dai fata să fie curvă. În nici un sens și sub nici o formă. Pe vremea aceea existau astfel de practici printre fenicieni și canaaniți. Atanasie descrie acest fenomen de prostituție al femeilor în templele idolilor lor. Același Atanasie a combătut erezia arianismului și astăzi avem un crez în Dumnezeul trinitar, nu altceva. Israeliții au început să-i imite pe canaaniți și fenicieni și astfel prostituția a înflorit. Această practică a fost găsită și în Babilon, Corint etc. Curvia fizică și spirituală și idolatria au fost promovate de practicile prostituției din temple, iar cu timpul țara se îmbâcsește de păcat.



Cred că la fel este și astăzi, dar puțin mai mascat, mai dat cu fard ca să nu se vadă din prima. Consider cu tărie că părinții sunt responsabili de îndrumarea și pregătirea morală a copiilor. Promiscuitatea sexuală la vârstele tinere este o mare autostradă spre depresie. Mânia este secundară depresiei . 70% din depresivi sunt nervoși. Sexul ocazional (în special la tineri) se asociază cu depresia stimați consilieri. Am să vă împărtäșesc căteva statistici în acest sens.

Un studiu al National Institute for Health pe un eșantion foarte mare (19000 de adolescente) a concluzionat că fetele ce trăiau în promiscuitate sexuală erau de 4 ori mai predispuse la depresie decât cele virgine. Simptomele raportate de primele au fost tristețe, pierderea poftei de mâncare, disperare asupra viitorului lor, iar suicidul este și el mai probabil în rândul acestei categorii. Rata depresiei în rândul fetelor și băieților virgini a fost mai scăzută. Studiul a încercat să găsească un răspuns la întrebarea – Ce apare mai întâi în adolescență – sexul și drogurile, sau depresia? Concluzia lor a fost: sexul și drogurile.

Asociația Psihologilor Americani (APA) a confirmat această realitate. S-a arătat în continuare că un sfert din adolecente (25.3%) active sexual sunt deprimate tot timpul, majoritatea timpului sau o parte din timp. La polul opus sunt adolescentele inactive sexual care au raportat pe aceeași scala depresie în doar 7.7% din cazuri, de unde s-a concluzionat că o tânără adolescentă activă sexual este de 3 ori mai probabil să fie deprimată decât una inactivă sexual. Băieții adolescenți activi sexual au raportat depresie în 8.3% din cazuri în contrast cu doar 3.4% care erau inactivi sexual. Aceste studii sunt citate si de cunoscutul Dr pediatru crestin Dobson.

Heritage Foundation au continuat studiul și au observat că fetele active sexual raportează în proporție de 14.3% că au avut tentative de sinucidere spre deosebire de doar 5.1% dintre fetele inactive sexual. Așadar, fetele adolescente active sexual sunt de 3 ori mai predispuse la tentative de suicid comparativ cu fetele inactive sexual.

Studenților mei de la consiliere le-am explicat cu lux de amănunte cum să facă o evaluare a omului (chiar creștin fiind) care are gânduri, intenție sau planuri de automutilare sau suicid. Dacă nu știi nimic în domeniu și ai o îngrijorare întotdeauna caută ajutorul specializat! O colegă de breaslă, dr psihiatru Grossman a scris: trebuie cunoscut că sexul ocazional constituie un pericol pentru sănătatea femeilor tinere.
Studiile psihiatrice pe oamenii care chiar s-au sinucis arată cea mai mare rată a sinuciderilor la cei cu depresie (Lonquist, 2009). Este o rata Mai mare decât la psihoze, schizofrenie și uneori chiar și la tulburările de personalitate. Mereu văd în practica mea cum o copilărie disrusă conduce de cele mai multe ori la tuburări grave….începând cu cele spirituale și continuând cu cele psihiatrice.

Din pacate mulți consilieri așa ziși creștini susțin în mod incredibil că orice consiliere e bună. Acest curent nociv a fost stopat parțial de Dr Adams în anii '70 dar din păcate încă mai are continuatori. O falsitate mai mare și pericol mai mare nu cred că am văzut în ultimii ani. Începem cu un verset și apoi îl ducem în secularism și filosofii de viață care îl vor distruge. Spitalele de psihiatrie și pușcăriile sunt pline si pentru că omul s-a jucat cu tot felul de teorii despre viață, despre fericire și împlire care îl exclud pe Dumnezeu. Am prezentat studii de anvergură în acest sens în cartea mai sus menționată. Pe cei care cred că orice sfat și teorie e bună i-aș lua cu mine pe secție, sau în urgențe să le spună asta familiilor celor care s-au sinucis, sau celor care sunt tăiați la mâini sau stau cu tuburi în ei ca să supraviețuiască. I-aș lua să vadă oamenii care au avut efecte negative de la ce le-a spus X și Y….de ce? Pentru că teoria și rădăcina cu care lucrează e greșită.

Totul trebuie să fie 100% Biblic, Cristocentric și medical. Domnul mi-a arătat modelul bio-psiho-socio-spiritual și de auditare creștină personală. Domnul lucrează unde și cum vrea El, dar și noi suntem datori să ne facem partea. Dacă vom continua să acceptăm din neștiință sau din corectitudine politică secularismul, lumea, misticismul și păgânsimul învelit în sclipici și ne vom depărta de Dumnezeu, nu vom avea nici o șansă.

Da, din păcate lumea erotizată la maxim, cultura care pune presiune fantastică pe fiicele și copiii noștri sunt niște realități cu care noi ca și creștini trebuie să ne luptăm. Nu poți fii de ambele tabere. Nu poți fii cu Dumnezeu și cu Mamona în același timp. Cristos este singura cale. Alege-L pe EL! În funcție de ce alegi aici îți atârnă veșnicia. Alegerea îți aparține.

Dumnezeu să vă binecuvânteze și întotdeauna protejați-vă copiii, familia și inima mai mult decât orice!

pentru mai multe articole vizitează pagina de fb a lui Vlad Schlezack https://www.facebook.com/vladschlezak/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu