youtube

marți, 16 iunie 2020

Biserici deschise sau pline? - de Nicolae.Geantă

video by Ben Hur


15 săptămâni. Atât au așteptat bisericile românești de la Guvern ca să li să permită redeschiderea ușilor. După rugăciune, prin harul lui Dumnezeu dorința le-a fost ascultată: se pot strânge din nou la închinare în interiorul lăcașelor confesionale! Cu anumite norme sanitare evident. Acum, sperăm din toată inima, să NU mai auzim niciun pastor sau preot că enoriașii stau acasă în timpul slujbelor! Și niciun creștin prezent la închinare că se simte între ceilalți ca un beduin în Sahara! Singur!

Mă întrebam (retoric) ieri ce ne-am dori mai mult: bisericile deschise sau bisericile pline? Căci bisericile deschise dacă sunt goale nu folosesc. Nici oamenilor, nici Împărăției lui Hristos!

Bisericile deschise înseamnă frecvență! Implicare. Cheltuieli. Trezire de dimineață. Sute de tineri prezenți în acțiuni de caritate. Bătrâni cărați de taxiurile fraților. Zumzet la rugăciune. Foc sfânt. Abandonarea online-ului. Musafiri. Rod bogat.


Bisericile deschise nu fac păienjeni! Tot cartierul, toată strada, toată suflarea zumzăie la rugăciune, la cuminecare...
Bisericile deschise sunt aeroporturi în așteptare de Hristos!

Bisericile goale înseamnă cârciumi ticsite, saloane de avort asaltate, divorțuri pe bandă, pușcării doldora, răfuieli, poliție numeroasă, insecuritate pe ulițe, ură, ne-empatie. Și încă un milion de nereguli sociale!

Bisericile goale înseamnă duh de plafonare. 
Biserici goale înseamnă suflete goale. Capete strâmte. Inimi seci.
Bisericile goale înseamnă refuzul binecuvântării divine...
Bisericile goale înseamnă moarte!

Scriam zilele astea că un batrân surd care mergea mereu la biserică a justificat unor batjocoritori în scris: “Chiar dacă nu aud ce se predică, eu merg la biserică să știe diavolul de partea cui sunt!” Bisericile goale arată de partea cui suntem. 

Începând de duminică să luați bisericile cu asalt! 
Altfel transformați victoria redeschiderii într-un lamentabil eșec!

Nicolae.Geantă 

Nicolae.Geantă 
Instagram - https://www.instagram.com/p/CBgXzBYFjJG/
plus varianta în limba englezăhttps://www.romania.ai/open-up-or-full-churches/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu