youtube

joi, 26 decembrie 2019

De Crăciun în... Uganda!

M-a invitat să merg cu el. De Crăciun în Uganda! Suna tentant. Dar nu am reușit nici de data asta... Însă Marian a plecat. Singur. Să sape fântâni în Karamoja. La +30 de grade Celsius. Să dea de Crăciun cadouri copiilor negrii. Să ducă alimente familiilor sărace. Adică tuturor...

Mi-a trimis filmulețe tot timpul. Sâmbătă eu mergeam în misiune în Munții Apuseni și el spre semipustiul din Karamoja. Eu pe autostradă și el prin praf! Eu cu aer condiționat și el transpirat. Pe mine frații m-au asaltat cu fripturi și sarmale (rețineți: nu mănânc așa ceva!). Pe el frații l-au asaltat cu fasole. Și aceea cu pietriș în ea!

La shoping de Crăciun în Uganda...
Zilele trecute noi am concertat în diferite locații. Sau am mers cu cadouri la orfelinate, la săraci... Să facem bucurii de Crăciun. Marian a săpat fântâni! Bucuria pruncilor negri când au dat de apă nu poate fi egalată nici cu un mall întreg de dulciuri și jucării!

De Crăciun, Marian Volintiru, căci despre el este vorba, a petrecut în Biserica Penticostală din Moroto. Singurul alb printre negrii... Apoi a luat o camionetă și s-a dus la piață. A încărcat-o cu saci de făină și fasole! Astea da cadouri! Și culmea nu le refuză nimeni! A plecat spre un sătuc, dar a rămas împotmolit cu camionul într-un râuleț! Au trebuit să descarce 2 tone de saci! Peste patru ore s-au chinuit să scoată mașina din... baltă! Au hâțânat-o tot satul! Erau gata să o rupă! Dar n-au reușit! Apoi au adus microbuzul de la misiune! Victorie! Dar după ce au tras camioneta a mai urmat ore de împărțit sacii pentru săraci! 
Piața de alimente...


A doua zi de Crăciun, Marian a mers iar prin piață să cumpere iar făină și fasole. 800 de kg din fiecare. În 5 zile a cumpărat 8 tone de fasole și 8 tone de făină. Apoi s-a dus să-și cumpere ceva fructe. (În Africa nu prea poți mânca orice. Oriunde. Mâncarea e proastă deși frații te tratează regește: cu cartofi pai și fasole. Și cu nisipul aferent în ea!) Tarabele din piață sunt ca din neolitic! Coșuri de nuiele, ligheane din plastic și mese din scânduri sau carton... Ulița e plină de praf și... gunoi. Peștii fripți sunt plini de muște. Hamsiile prăjite (la sac!) sunt la fel. Apoi, când ești alb între negrii prețurile cresc cu 300%... M-am gândit la Marian că de Crăciun era mort de foame! El care a hrănit pe alții. Așa e viața de misiune. Cu foame, cu peripeții, cu împotriviri, cu riscuri. Dar și cu bucuri neimaginate! Cine nu a fost în misiune nu poate cunoaște satisfacția!
Biserica Acherer-Karamoja, Uganda

Azi, Marian Volintiru a fost întâmpinat cu dansuri la biserica din Archerer-Karamoja. Unde a dat iar cadouri: 800 kg de fasole și 800 kg de făină! Și... săpun! Tot așa a făcut și în satele Lodoi și Namus... După cum vedeți (mai jos în filmuleț) în misiune nu ai timp să te plictisești! Dar nici de odihnă...

Rugați-vă pentru Marian Volintiru! Mai stă până duminică în Africa. Apoi luni se întoarce acasă să sărbătorească Noul An în familie. Iar după 1 ianuarie începe strângerea de fonduri pentru o nouă călătorie în Uganda. (Sper să pot ajunge și eu cu tine Marian!). Dacă puteți pe lângă rugăciune puneți și un bănuț deoparte. Măcar pentru 1 kg de fasole... (Dar despre asta mai vorbim).

Fii binecuvântat Marian! Și ocrotit de Domnul la fiecare pas!

Ah, uitasem. Știți ce mi-a spus la telefon? Că abia așteaptă zilele în care merge în Africa! Pentru el Africa înseamnă acasă! Deși e român...

Nicolae.Geantă



 Pentru mai multe informații accesați pagina de facebook Marian Volintiru

Un comentariu: