youtube

miercuri, 11 iulie 2018

Depărtarea de sursă - de Nicolae.Geantă

Într-o noapte, în care veneam de la Beiuș, în dreptul Sibiului am pornit radio pe Vocea Evangheliei. Cineva predica foarte interesant. După ce am trecut coama unui deal dintr-o dată vocea s-a stins și au început să... cânte manele! M-am uitat atent să văd dacă s-a dereglat cumva frecvența. Dacă nu am atins vreun buton din greșeală. Dar totul era intact! De ce a sărit de la evanghelie la manele? Simplu: mă depărtasem de sursa de transmisie...

Nu doar undele radio, ci și viața creștină e la fel. Când te depărtezi de sursă intri sub altă acoperire! Deși rămâi pe aceeași frecvență! Ești același tu. Același care cânți, te rogi sau postești, la un moment dat te mânii, urăști ori bârfești... Ești tot tu, dar ți-ai ieșit din duh și ți-ai intrat în fire!

Dacă ai început să accepți focurile străine în biserică, ai grijă: ai ieșit de sub duh și ai intrat în fire! Firea începe îndepărtarea de Dumnezeu. Firea poate avea religie, poate avea evlavie, dar nu are putere! Este exact opusul Bisericii lui Dumnezeu. Firea zburdă... Dar spre iad. 

Dacă ai un simțământ de satisfacție, de suficiență față de tine, dacă simți că numai tu ai dreptate, ai grijă: ai ieșit de sub duh și ai intrat în fire! Nimic din ceea ce vine de la Dumnezeu nu va contribui la mândria mea, zice Tozer.

Dacă dragostea se răcește față de fratele tău, dacă încerci să îl marginalizezi, să îi întorci spatele, ai grijă: ai ieșit de sub duh și ai intrat în fire! Te-ai îndepărtat de sub frecvența Duhului. Ceea ce tinde să ne separe de la cei ce sunt creștini ca noi, nu e de la Dumnezeu, e de la Satana!


Dacă atitudinea noastră este mai acceptabilă cu plăcerile lumii decãt cu Biblia, ai grijă: ai ieșit de sub duh și ai intrat în fire! Pofta firii pământești, pofta ochilor... nu e de la Tatăl, ci de la diavol!

Dacă ceea ce faci zilnic ajunge o indulgentă fată de păcat, ai grijă: ai ieșit de sub duh și ai intrat în fire! Dumnezeu ne învață să o rupem cu păgânătatea!

Depărtarea de o sursă îmi va aduce automat altă sursă. Cine se depărtează de lumină intră în întuneric. Cine se depărtează de căldură va suporta frig.  Cine se depărtează de știință va fi sugrumat de prostie. Iar cine se depărtează de Dumnezeu dă nas în nas cu Satana!

Rămâneți aproape de frecvența Evangheliei. Și viata nu vă va fi sugromată de “manele”...


Nicolae.Geantă
Sursa: Biserica Punct București

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu