youtube

marți, 20 decembrie 2016

De ce bisericile n-ar trebui să fie închise de Crăciun?

Emanuel mi-a spus în urmă cu ceva ani că la biserica unde mergea el în Franţa, fraţii au serbat Crăciunul pe... 11 decembrie! Holbând la el ochii ca de Kermit, chitaristul mi-a răspuns la întrebarea din gest: "Au motivat că pe 25 decembrie trebuie să sărbătorim Crăciunul cu familia!!!"

Faptul că unele biserici duc pe faţă război împotriva Crăciunului - acuzându-l că e păgân, e nu dureros, ci ruşinos. Faptul că unele biserici din USA îşi anulează programul din ziua de Crăciun nu e ceva şocant. Faptul că nemţii stau acasă ronţăind găluşti de cartofi, nu ne mai uimeşte. Dar damblaua a intrat nu doar în UE, ci şi la români. Sunt biserici care au program numai dimineaţa. Seara, probabil se lasă caltaboşii în ficat. Sau în cizme... (Deunăzi am invitat ceva prieteni la biserica noastră pentru seara de Crăciun. Greu de decis... Adică refuz).



Nu ştiu dacă motivaţia cu familia este adevărul. Dar nu cred că trebuie să fii cu cei dragi doar la masa de Crăciun. Cine procedează aşa nu pare că are... familie. Ci grup social. Cu familia trebuie să fii împreună, zi de zi. Cu ea e şi Dumnezeu, la pachet. Doi în unu. 24 din 24.

Bisericile nu ar trebui închise în nici o zi. Darămite în ziua când sărbătorim Naşterea Domnului... Dacă stau acasă ca cei din lume, care mai e diferenţa între mine şi ei? Nu lipsiţi de la biserică de Crăciun? Isus ne-a invitat la celebrarea Sa. Şti că pentru ea a plătit cu o Cruce?

Ce-ar fi dacă în ziua de Crăciun Dumnezeu şi-ar lua liber? Ai vrea ca în seara Nativităţii El să stea acasă? Nu? Atunci, vino la biserică! Dar nu doar de Crăciun!

Nicolae.Geantă

***

-Merry Christmas sau happy holiday? Crăciun Fericit sau Sărbători fericite?, se întreabă Shane Morris, editor la Federalist, USA. Pentru că anul trecut subiectul a descins în "război"?...
-Anul acesta multe megachurch-uri din USA şi-au anulat programele de Crăciun din biserică, deoarece duminica corespunde cu... Crăciunul (care trebuie sărbătorit în familie!), spune Christianity Today...
-Există enoriaşi care ar dori să meargă în duminica de Crăciun la biserică dar acestea sunt închise, prin urmare ei au trimis mailuri la S. Morris...
- e ziua în care familiile trebuie să aibă experienţe... e cea mai bună cale de a-l onora pe Isus în acea zi...
- indiferent de slujbă (pastor, asistent), toţi ar trebui să aibă timp liber de Crăciun!

* citeşte tot articolul lui Shane Morris mai jos. Mulţumesc Octavian Curpaş pentru link!

Why Churches Shouldn’t Cancel Services On Christmas Day

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu