youtube

vineri, 9 decembrie 2016

Câteva sfaturi pentru noii parlamentari - de Nicolae Geantă

Slujirea poporului nu are nevoie de şcoli de marketing, şi nici de diplome de teologie. Indiferent de abilitatea pe care o aveţi, puteţi să... iubiţi pe cei nebăgaţi în seamă! Nu ne determinaţi să-l credem pe Eminescu care zicea despre politicieni că au "capul prea strâmt şi inima prea seacă!"

Dacă principala preocupare este să vă îngrijiţi doar de dvs, nu vă veţi găsi niciodată identitatea, nici adevărul. Ajutorul nu este să te ajuţi pe tine, ci să te sacrifici pentru ceilalţi, zicea Max Lucado. Aşa că faceţi zilnic o faptă bună pentru care nu puteţi fi răsplătiţi.

Fericirea nu vine când escaladezi propiul Everest. Ci atunci când îi ajuţi şi pe alţii să urce pe vârf. Descotorosiţi-vă de damblaua asta de a avea o preocupare pur narcisistă! Când eşti plin de tine însuţi Dumnezeu nu te mai poate umple. Nu poate pune giuvaere peste un tomberon cu gunoaie...

Pentru mulţi din politichia mioritică poziţia înaltă se traduce prin scutire de răspundere. Apoi lumea află că nu e condusă de coloşi ai bunului simţ. Nu mai faceţi slalom printre legi! Croind carieră cu piruete poţi nu doar să ameţeşti, dar să şi miroşi... Iar DNA-ul ori ANAF-ul au nas de copoi pursânge!



Traseismul politic face din politicieni nu eroi, ci bipezi de plastilină, vorba lui Radu Paraschivescu. Liberalul socialist, democratul conservator, pesedistul de dreapta ori celelalte struţo-cămile din menajeria politică nasc arhitecţi ai compromisului şi ai rezgândirii profitabile. Evitaţi să fiţi giruete! Într-o zi s-ar putea să nu mai bată vântul. Sau să rămâneţi ca Trahanache: fără coledzi!

Nu mai aruncaţi vina pe Ceauşescu, pe comunism, că România e săracă, urâtă, tristă. E şiretlic carpatin să arăţaţi mereu cu un deget. (Nu uitaţi că în acelaşi timp cu trei degete arataţi spre dvs). Nea Nicu e-mpuşcat de 26 de ani! România de azi suntem noi. Trebuie să muncim. Cu dumneavostră în frunte! Oare de-aceea nu (mai) vedem lumina din capătul tunelului?

Cine frecventează rodeo nu devine automat cowboy. Aşadar, cine frecventează biserica doar de Crăciun ori de Paşti, sau în săptămâna de dinainte de alegeri, nu devine creştin. Şi nici nu dă cu tifla familiei creştine, moralei ori bunului simţ. Oamenii vă vor condamna poate pentru ce veţi spune frumos, dar niciodată pentru ce veţi face frumos!

E nevoie să vă reamintesc ceva ce ştiţi: suntem cu o zi mai aproape de moarte ca ieri! Şi după moarte vine Judecata, spune Scriptura sfântă. Atenţie mare: dacă Dumnezeu există, dar nu în politică, cum îmi spunea odată o doamnă deputat, dincolo de moarte întâmplările sunt mai dramatice decât surprizele Andreei Marin.

Nu ne deranjează dacă aţi (re)ieşit parlamentari. Nicolae Filimon ne-a învăţat din secolul trecut că ciocoii vechi sunt noi. Ne deranjează dacă aţi renăscut neschimbaţi, tot în aceaşi formă!

Să slujiţi bine! Nu doar poporului, ci şi lui Dumnezeu. Altfel, aţi câştigat alegerile degeaba...

Nicolae.Geantă

PS: Pentru alegători: Mergeţi duminică şi votaţi! Dar nu puneţi ştampila înainte să vă rugaţi bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu