youtube

sâmbătă, 26 noiembrie 2016

Mică alarmă despre abuzul sexual! - de Nicolae.Geantă

Avea numai 19 ani. S-a prăbușit pe covor și l-a inundat în lacrimi. "M-a batjocorit! Mi-a promis că ne căsătorim..., m-a abuzat sexual..., și acum îmi întoarce spatele! E mincinos notoriu!" (El nu a recunoscut că ar fi avut relații intime cu ea)". E numai o mică part din tragedia unei fete frumoase, din biserică, abuzată de un șmecheraș spiritual. Dar șocul la care urechile mele abia au rezistat a fost următorul: "Știți, frate Nicu, noi suntem mai multe surori acasă. Eu sunt a patra, și singura care am scăpat neviolată de tatăl meu necreștin!". M-am prăbușit odată cu ea! De fete abuzate, de tineri ce pozează în Casanove sau sfinți am tot auzit. De naivitatea femeii știu pãnă și analfabeții. Dar de trei fete abuzate de tatăl lor? Inexplicabil. (Evident că mama  fetelor, o creștină devotată, a divorțat de "bestie" cu care avea și patru băieți).

Studii despre abuzul sexual nu se prea fac în Romãnia (tocmai de aceea visez de ani buni să fac un "centru de cercetări și statistici creștine" - dar nu am fonduri). Dar scroll-ul știrilor e mereu abundent cu fetițe abuzate de ibovnici maturi, hărțuite de bătrâni, de profesori, sau violate chiar de... părinți!

Abuzul sexual, violul, e un fenomen ce lovește ca o tornadă. În USA (că ăștia au studii) una din trei fete, și unul din șapte băieți au fost victimele abuzului înainte de 18 ani. Dar peste jumătate dintre cei violați nu au spus nimănui timp de un an! Într-un studiu despre "Agresiunea sexulă" peste ocean,  65 % dintre băieți au declarat că "este acceptabil să-și violeze prietena (agresiv chiar) dacă prietenia cu aceasta a trecut de cca 6 luni! 25% cred că este ceva "acceptabil dacă băiatul a cheltuit bani cu fata", iar 87% văd ca normalitate ca un soț să-și violeze soția?



Josh McDowell zicea că 1 din 4 femei americane sunt victimele unui viol! Interesant e că 84% dintre victime îi recunoșteau pe agresori, 42 % dintre cele abuzate/cei abuzați nu au spus nimănui incidentul și numai 5 % au declarat la poliție! Mai mult, 42% dintre femei și 55% dintre bărbați au întreținut raporturi sduale cu victimele și după viol! Iar bomba e că 84% dijtre bărbați au spus că abuzul comis de i nu este viol! (Ci plăcere de ambele părți).

Aș vrea să vă spun fetelor că 57% dintre violuri au avut loc în cadrul unor întâlniri dinainte organizate. La party-uri! Unde fetele merg sigure ca la școală! Aș vrea să vă spun băieților că 75% dintre bărbați și 55% dintre femei au cunoscut violul după ce au consumat cu partenerul băuturi alcoolice ori droguri! Abuzul sexual are 19% victime înainte de a finaliza liceul! 

O statistică alarmantă a lui Bill Jones arată 91% dintre fetele care au 12 ani au început deja aventura sexuală. Procentul scade spre 16 ani la 10%. Adică numai 10% dintre liceencele americane mai sunt caste la 16 ani!

Din nefericire victimele abuzului sexual sunt chiar în biserici. Nu știu ce procent are țara noastrâ în această direcție dar flagelul este din ce în ce mai prezent!

Vegheați! Păcatul poate fi iertat, dar castitatea e ca viața: nu mai poate fi niciodată recuperată. Și cine a început căsătoria cu patul întinat... va avea mari probleme! 

Nicolae.Geantă
Arlon, Belgia

2 comentarii:

  1. Violul este facut de cei frustrati din punct de vedere sexual. Nu sunt normali. Au defecte mari din toate punctele de vedere.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sarpele din Eden, a amagit-o pe Eva,relativ usor ,iar Eva i-a oferit acel fruct tentant lui Adam,care a ales neascultarea si blestemul Creatorului,pierderea Raiului,mai degraba decât pierderea celei care i-a fost creata pentru a-i fi de ajutor. Omul creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu,si-a pierdut identitatea initiala,înselat de sarpele cel vechi,care azi a devenit un balaur cu multe capete flamânde ce devoreaza lacom sufletele usuratice si îngreunate de poftele pacatoase carnale,alimentate de fructe din livezile pomilor cunostintei binelui si raului cultivate peste tot în Gradina Edenului ,Terra !...

    RăspundețiȘtergere