youtube

luni, 7 noiembrie 2016

Superioritatea Bibliei în fericire - de Nicolae.Geantă

Discutăm ieri în cadrul unei consilieri alături de medicul Vlad Schlezak, că în rezolvarea problemelor bio-psiho-sociale oamenii aleargă la diferiți experți, la filozofii, consilieri sau chiar la psihiatrii. Sunt avizi de soluții noi, de încercări fie chiar grele, dar care să ridice povara, să dizolve durerea. Rețetele de succes ale celor menționați mai sus au însă și-o sumedenie de eșecuri. Nu toată lumea se face bine! Viața oferită de oamenii laici e sinusoidală. Cu drumuri drepte, cu urcușuri, dar și cu multe văi. Tocmai de aceea sunt atât de multe rețete. A spus unui vânzător de iluzii odată: dacă o singură rețetă a ta de succes ar fi bună nu ți-ar mai trebui restul de-o sută!

E clar ca lumina zilei: diferența o face Biblia. Nu doar că e infailibilă, dar răspunsurile sale au linearitate. Adică sunt un drum drept, neted pe care poate merge oricine. Solomon zice: "Pe calea Domnului nici cel făra minte nu se poate rătăci!". Mă gândesc și acum la înțelepciunea lui Dumnezeu: să faci legi aplicabile pentru oricine! Oricine vrea să fie fericit, iubit, apreciat, mângâiat în durere. Oricine are nevoie de protecție, de pace, de bunăvoința celor din jur. Oricine e sărac, înțelept, robit, tulburat... Oricine vrea să aibă o minte curată!

Deși solutiile biblice sunt gratuite, la îndemâna oricui și cu randament sută la sută, oamenii preferă să trăiască în afara lor. Nu ne mirăm de ce spitalele sunt pline, poliția are de furcă în fiece secundă, se tipăresc mai multe certificate de divorț decât de căsătorie iar fabricile de batiste fac profit uriaș.

Citiți Biblia. Nu doar când căutați disperați soluții...

Nicolae.Geantă
Romford, London

3 comentarii:

  1. Si famenul etiopean a citit biblia,însa nu a înteles nimic pâna nu l-a avut alaturi pe omul lui Dumnezeu,Filip,trimis si împuternicit nu de gândul lui altruist,nici de intelepciunea lui personala ori nivelul studiilor lui filozofico-teologice elevate,ci de UNGEREA DUHULUI SFÂNT !
    Ce spui,dragul meu Nicolae,exista printre crestinii actuali din Romania (unul singur)care sa umble 100% sub calauzirea si ungerea Duhului Sfânt ?!..daca da,ati putea sa-l nominalizati,pentru a-l cunoaste si eu,deoarece de patru ani caut un OM,si nu gasesc nici unul...
    Multumesc anticipat! Mult har si pace de la Dumnezeu Tatal nostru !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt destui... Ca pe vremea lui Ilie... Nu neapărat ascunși.
      Nu dau nume...

      Ștergere
    2. În acest caz, unde se vede manifestarea puterii Duhului Sfânt,în crestinismul mondial contemporan,asemeni vremurilor lui Ilie si/sau Moise ? Mentionati-mi macar unul în lumea crestina contemporana asemeni lui Ilie sau Moise,care are trimiterea "UNGEREA",si curajul de a înfrunta în fatza pacatele si faradelegile conducatorilor politici, care îsi permit cu aroganta si cinism, sa promoveze legi împotriva LEGII lui DUMNEZEU ? Toti preotii,pastorii,rabinii,imamii, din lumea întreaga,în frunte cu dl. Francisc, s-au dedat la idolatrie,dând mâna si asociindu-se cu puterea politica,acceptând compromisul tacerii,în schimbul unei "paci" înselatoare,aparente ce prevesteste o ingrozitoare furtuna.
      Ma întreb retoric,oare mai este cineva sa înalte un ZID,sa stea în mijlocul sparturii înaintea lui Dumnezeu, sa mijloceasca pentru tara ca sa nu fie nimicita ? (Ezechiel 22:30,31.)
      În urma cu câtiva ani ,credeam ca 'mesianicii' oameni ai lui Dumnezeu erau V.Pustan si F.Ianovici,pentru ca astazi sa vad unde au ajuns amândoi,despartiti de mândrie si invidie de o femeie sireata care este manipulata de forte tainice pentru a însela ,daca va fi cu putinta chiar si pe cei alesi . S-ar parea ca este cu putinta !
      Dumnezeu sa se îndure si sa aiba mila de poporul Sau !
      Fiti binecuvântati cu har si pace sfânta !

      Ștergere