youtube

marți, 8 aprilie 2014

Ironiile lui Isus - de Nicolae Geantă


Cu nici o lege a fizicii nu se poate merge pe apă. Dar Hristos face apa sub tălpi asfalt. E imposibil să scoți un corp greu scufundat într-un lichid fără să-l atingi, legi sau să-l atragi cu magnetul. Dar Dumnezeu face topoarele să plutească. Nici o formulă chimică nu poate transforma apa în vin. Isus însă o face vinul cel mai bun. Nu se pot opri râurile ca zidul, nici apa nu se face pereți. Dumnezeu însă le întărește ca parapeții, iar printre ele poți merge pe autostradă. Ce ironie...

Marius Cruceru, spunea că "fericirile de pe munte" sunt definite ironic de Hristos: "Ești cel mai fericit când ești cu totul nefericit". Ferice de cei săraci în duh..., de cei ce plâng…ferice de cei bătuți, prigoniniți, omorâți... din pricina Numelui Meu. Declarații centrifuge. Cu sărăcia, cu prigoana, cu crucificare nu-l poți atrage pe un om să te urmeze. Nu-l poți convinge. Nu e imbold centripet. Paradoxal Hristos ne spune: “Urmati-Mă, dar cu crucea în spate, flămânzi, batjocoriți. iubiți pe vrăjmaș, pe cei ce vă fac răul. Duceți-vă de la Mine, ieșiți. Alergați. Veți fi urâți din pricina Mea". Ba și mai mult: "Vă trimit ca pe niște miei în gura lupilor!"

Realitatea întregii vieți a lui Isus Hristos nu este povestea cuiva care urcă, ci a cuiva care coboară, scria John Ortberg. Ca să ajungem cineva în viață, noi urcăm treaptă cu treaptă. Hristos însă, care era în organigrama Cerului Înalt, a coborât! A părăsit tronul divin pentru un grajd sărac, a renunțat la dreptul de a-și face propria-i voie ca să se facă slujitor. Din necuprinsa-i măreție a venit să se limiteze ca om. Iar printre oamenii ce doresc celebritatea, printre cei ce dau din coate să urce, El a dat din aripi să mai coboare o treaptă: s-a smerit! Smerenia lui a fost atât de profundă că a fost ascultător până la moarte! Acolo a mai coborât o treaptă: moarte de cruce! Dar ironie: a învins-o!

Deși Dumnezeu nu ne-a chemat alpiniști, noi toată viața încercăm să ne cățărăm. Interesant este că urcând pe scară vom trece de Isus. Căci El coboară treptele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu