youtube

vineri, 15 martie 2024

Germania wo? - de Nicolae Geantă

Germania. Țara lui Guttenberg. A lui Martin Luther și Filip Melancton. Reforma protestantă. A Europei. A planetei. 2024. Creștinii minoritari! Catolicii și Protestanții împreună nu mai strâng 50% din populație! (În 1990 erau 72%!). În fost DDR. Sau ex-RDG. 40% din germani sunt non-confesionali. Ateii depășesc 75-80 % în Est! Și cresc ca iarba și în restul teritoriului. Între timp bisericile se închid, la presiunea laicului hirotonisesc femei (!), ordinează elghebetequ-iști, căsătoresc persoane unisex, beau bere și vizionează meciuri în adunare, au amenajat spații de fumat (!) în incintă sau în afara sediilor, au renunțat la misiune, la rugăciune, la întâlnire în Sâmbăta de Înviere! Nu mai sunt pline bisericile nici la Paști, nici de Crăciun. Ba mai mult în mai 2021 la Berlin creștinii, evreii și musulmanii au pus piatra de temelie a primei case de rugăciune comune!!! Rugăciune la cine? Sau poate e un fel de carnaval religios... Este oare sfârșitul bisericilor pentru nemți? 

Germania nu mai e de mult un etalon pentru creștinism. Credința nemților moare încet-încet. Zi de zi. Nu știu dacă ce trăiesc ei sunt consecințele bunăstării, ale spălării de creier comuniste, hedonism sau nota de plată a Holocaustului. Mai degrabă este blestemul păcatului! Consecințele lui. Cine întoarce spatele lui Dumnezeu se pedepsește singur.

Marea dilemă pe care o am eu cu privire la nemțălăi este „Cine se implică pentru salvarea lor?” Cine oprește tăvălugul care e gata să-i terciuiască pe toți? Pentru că, oricât de mare putere (economică, financiară, politică etc) ar fi, Germania nu se poate salva singură!

PS: Wo = încotro?

Nicolae.Geantă

Un comentariu:

  1. E mai ușor cu africanii decât cu europenii.
    Nici noi nu reușim să digerăm așa ceva.

    RăspundețiȘtergere