youtube

vineri, 13 septembrie 2019

Unii vor binecuvântarea peste păcat! - de Nicolae.Geantă

Bilețelul de mai sus l-am primit electronic de la o doamnă preoteasă! Unora li se pare haios. Aduce zâmbete. Dar mie și dânsei ne-a tăiat orice poftă de glume! Bilețelul e de plâns! Nu pentru agramatism! Nu pentru că a trecut suma modică în contul căreia cere să i se facă ectenia credinciosului! Ci pentru faptul că cere binecuvântarea bisericii peste păcat! Fără regrete, fără pocăință!

Din nefericire așa cred majoritatea românilor noștri: pot păcătui până le trosnesc oasele, apoi cu 5 lei cer bisericii să facă rugăciuni pentru iertare! Iar după ce pleacă acasă o iau de la capăt! Aici nu e vorba numai de bisericile tradiționale (Ortodoxă, Catolică) ci și de cele Evanghelice! Creștinii români, și nu numai, vor să primească binecuvântarea pastorilor, slujitorilor, peste viața de păcat! Vreți să fiu sincer cu dvs? Nu o vor primi! Căci dacă noi pastorii nu putem, Dumnezeu vede în ascuns!

Apostolul Iacov, fratele Domnului Isus Hristos și primul episcop din Ierusalim, ne vorbește în epistola sa despre faptul că cei care cer rugăciuni de vindecare pentru trup mai întâi trebuie să-și curățe mintea, apoi limba și relațiile cu cei din jur! Adică să aibă viața curată! Abia apoi pot cere binecuvântarea, sănătatea pentru trup!

Nu cred că bilețele ca cel de mai sus ar ajunge la amvoanele bisericilor dacă cei ce le primesc ar face explicația că iertarea și binecuvântarea nu se primesc fără pocăință, fără regret! Și nici atât în schimbul unei sume de bani! Căci Dumnezeu nu poate fii momit cu 5 lei! Dar oamenii...

Dorim binecuvântarea lui Dumnezeu? E simplu: trebuie să ne sfințim zi de zi!

Nicolae.Geantă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu