youtube

vineri, 27 septembrie 2019

Abundența de Duh - de Nicolae Geantă

“Duhul Sfânt trebuie să locuiască din belșug în oameni”, spuneam dis de dimineață unui frate. Din abundență. Dacă nu sunt plini de Duh ei wvor fi plini de băutură, plini de droguri, plini de curvie, plini de pornografie, plini de hoție, plini de corupție, plini de minciuni! Plini de blugi tăiați, plini de Facebook! Plini de idolatrie, plini de fariseism, plini de întuneric! Adică plini de răutate! 

Pavel le spune efesenilor (și întregii Biserici din toate timpurile) să fie plini de Duhul Sfânt. Nu doar 50%, nu doar 85%, nu doar 97,5%. Ci plini ochi. Plini nu parțiali, ca nu cumva restul de până la 100% să se compenseze cu ceva omenesc! Numai așa vom avea eficiență în predicare, în misiune, în evanghelizare, în rugăciuni, în mesaj profetic! (Chiar așa, trebuie să știm acest adevăr fundamental: “orice proorocie, orice mesaj profetic de la Duhul Sfânt, trebuie să se îndrepte spre mărturia lui Hristos, spre slava Lui! Dacă e altfel, nu vine de la Duhul. Ci din... îndrăzneală. Din tupeu!).


Când era președinte domnul Băsescu a urat preoților odată de Rusalii “să-i umple Domnul cu Duhul Sfânt!” Dacă l-ar fi ascultat Dumnezeu alta era astăzi România. Ar fi lipsit știrile de la ora 17, evenimente de tip Caracal, pedofilii n-ar mai fi găsit aici un mic paradis, domnul Johannis n-ar mai fi boscorodit creștinii, referendumul pentru familie ar fi trecut triumfător. Iar românii nu s-ar mai fi declarat 95% creștini la recensăminte apoi in sondaje să dea numai 55% credibilitate Bisericii!!! (Și sub 20% să o frecventeze...)

Trăim un creștinism, zicea părintele Iosif Trifa, care tocmai și-a pierdut puterea, tocmai pentru că lipsește din el, și din sufletele oamenilor, darul și harul Duhului Sfânt! Dacă privim atent, aproape nimic nu s-a schimbat în 100 de ani.

Rugați-vă să aveți Duh Sfânt din abundentă. Nu numai să proorociti, nu numai să predicați ci să trăiți 100% pentru Hristos! Apoi, numai dacă sunteți plini o să puteți să dați și la alții! Fiindcă Duhul Sfânt e ca finanțele: trebuie să circule ca să producă profit!

Fiți plini de Duh! Dar înainte goliți-vă de lume...

Nicolae.Geantă
Charleroi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu