youtube

joi, 11 octombrie 2018

Frumoasă, curată și cumplită! - de Nicolae.Geantă

Știm, unii creștini au lacrimi după Referendum. Nu în ochi, ci în inimă. (Acolo se șterge mai greu). Se simt trădați, manipulați, folosiți de politic. Dar Biserica nu are obârșie pământească. La ce ar fi trebuit să se aștepte? Când s-au descoperit ruinele Betelului, arheologul șef a exclamat: “Nu cred că vreo altă cetate a fost mai ades asaltată, mai distrusă cu atâta ură de dușmani...” 

Solomon întreabă în Cântarea Cântărilor (6:10): „Cine este aceea care se ivește ca zorile, frumoasă ca luna, curată ca soarele, dar cumplită ca niște oști sub steagurile lor?” Biserica este. Și Biserica sunteți dvs, creștinii!

Biserica e ca zorii dimineții. Risipește orice văl de întuneric! Unde e prezentă totul devine clar. Totul iese la iveală. Iar bezna n-o poate învinge! Să fiți zorii lui Dumnezeu! Oricât de mult întuneric se aruncă asupra dvs! Altfel oamenii nu vor fi încântați de dimineți!


Biserica e frumoasă ca Luna. Plină de grație. Elegantă. În haine de gală. Ca o mireasă în  ziua nunții. Apropos, se pot compara discotecile, manelele, partiurile, grătarele, meciurile, filmele, facebookurile sau alte un milion de activități cu biserica? Biserica e maxim de frumusețe! Încercați s-o țineți așa! N-o urâțiți!

Biserica e curată ca Soarele. Fără pete. Fără negreală. Imaculată. Oricât de mult vor încerca mecanicii răului s-o morfolească nu vor reuși! Dar nu pot spune același lucru dacă Biserica se joacă cu păcatul!

Biserica e cumplită ca niște oști ce flutură steagurile de biruință! Biserica nu poate fi învinsă de nimeni! Fariseii, nicolaiții, stoicii, darviniștii, ateii, comuniștii, homosexualii, transgenderii și alte ideologii au venit și s-a dus sau se duc! Dar Biserica rămâne! Scoateți strigăte de biruință!

Știm, vom mai fi atacați. Biserica e permanent sub asediu. Dar oamenii puternici sunt cei care pot construi o fundație solidă cu pietrele aruncate de alții în ei!

Nicolae.Geantă
www.ciresarii.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu