youtube

miercuri, 1 august 2018

Cu pijamalele în tranșee – de Nicolae.Geantă

”E ceasul să vă treziți în sfârșit din somn!” (Romani 13:11)
Biserica nu e numai un câmp de luptă între păcat și neprihănire, bine și rău, Hristos și satana. Ci și între somn și nesomn, confort și cruce, dedicare și delăsare. Dumnezeu ne echipează cu armuri, iar diavolul vine și „ne strecoară sub cap o pernă cu miresme de rai fals”, vorba lui Dani Surducan. Dumnezeu ne-a sfătuit să stăm treji pe creneluri, dar diavolul ne șușotește în ceafă că putem moțăi puțintel în armuri, nu e niciun pericol! Și uite așa războaiele se pierd! Dormind în pijamale în tranșee!

Dormim în tranșeele bisericii cu toate rafalele de mitralieră ale ateilor, homosexualilor, transgenderilor, talibanilor, anticreștinilor... Cu tot zgomotul infernal împotrivă al panzerului drăcesc ce vrea să ne fure mântuirea! Cerul. Și să ne lase un pământ pârjolit!

Cineva spunea aseară că trezirea vine dinăuntru bisericii. Altcineva zicea că din afară. Chiar, cum, când, unde vine?

Trezirea va veni când în casele noastre Dumnezeu va deveni un membru permanent, nu doar oaspete de sărbători sau SMURD când avem necazuri!

Trezirea va veni când rugăciunea va deveni Oxigenul vital, nu narcotice prizate din când în când la câte-o noapte de veghe!

Trezirea va veni când paginile Bibliei vor fi mai tactile decât ecranul smartfonului! Când vom alerga la Scriptură mai întâi și nu „la prooroci cu minute gratuite”, ca să-l citez pe fratele Pustan!

Trezirea va veni când bibliotecile vor fi mai asaltate decât știrile de la ora cinci. Când bârfele, șmenurile și șușanalele, vorba celor de la Cațavencu, vor fi considerate păcat.

Trezirea va veni când cerșetorul de pe stradă va fi privit ca cineva din familia mea. Iar pâinea sa va fi o datorie pentru mine!
Trezirea va veni când toți cei ce sunt membrii vor veni la biserică! Fiecare scaun gol este o armă ruginită în rastel!
Trezirea nu e adusă de teologi sofisticați. Ea va veni când Duhul lui Dumnezeu nu va mai lipsi din lada de zestre a Bisericii!

Dezbrăcați pijamalele prieteni! Zvârliți saltelele relaxa din biserici! Și nu doar de pe-acolo... Petru Țuțea zicea că fiecare babă din România ar trebui să mulgă vaca cu casca de război pe cap!

Treziți-vă! Luptați! Nu am văzut niciun erou decorat pentru că a purtat pijamale!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu