youtube

joi, 5 aprilie 2018

Joia Patimilor - Faceți oamenilor ce ați văzut la Hristos!- de Nicolae.Geantă

Când au venit în odaia de sus la masa pascală ucenicii erau certați pe împărțit birourile din ministere. “Eu vreau să stau la dreapta”, urla mândria într-un Zebedei. La fratele lui ifosele îl direcționau imediat în stânga Regelui. Vedeau așa pentru că se credeau mai importanți! “Pares inter pares” cum zic latinii. Primii între egali...

Boala șefiei e cangrenă veche. Și Cain, și Core, Datam și Abiram au avut-o. Și tatăl lor, șarpele cel vechi. Socrate spunea că e virtute... Daca-ș putea i-aș spune filosofului: "Maestre, dă omului o funcție de conducere și vei știi cine e!". Câtă valoare are un om! Cât gaura lăsată după ce scoți degetul dintr-o găleată cu apă!


Fiind preocupați cu meritocrația ucenicii au uitat că slujesc lui Hristos! Prin urmare nu s-a aplecat nimeni să facă slujba la lighean. Rabinii aveau ucenici care spălau picioarele învățătorului pe rând. Hristos avea elevi repetenți la proba practică a ștergarului...

Cu 12 ore înainte de moarte Isus a coborât la lighean. Și-a suflecat manșetele sfinte. "Dacă Eu vă fac asta, și voi să faceți la fel!" E Regula de Aur a Cerului...

În urma unui chestionar realizat zilele acestea despre evanghelicii din Romãnia am rămas stupefiat de răspunsuri: “suntem rigizi la schimbările de orice fel”, “ne lipsește interesul pentru cetate”, “pentru dialogul cultural”, “avem repulsie față de bisericile tradiționale”, “față de minoritățile sexuale”, “suntem islamofobi”, “promovăm o etică ce nu răsplătește performanța”, “am devenit legaliști, fariseii”, “creduli” - credem în conspirații, “avem spirit concurențial între lideri și comunități”, și alte peste o sută de motive aș putea înșira. Paradoxul este că în ciuda acestora am dori să fim elogiați de cei din jur. 

Faceți oamenior ce ați văzut la Isus că le face! Dacă El a ridicat din noroi, ridicați și dvs! Dacă El a iertat trădătorii, iertați-vă dușmanii! Dacă El a hrănit flămânzii, hrăniți poporul lui Dumnezeu! Dacă El a fost blând și smerit, în gura Sa nu s-a găsit vicleșug, a tăcut când a fost acuzat, faceți ca El! Dacă El și-a iubit Mireasa, Biserica, faceți tot astfel!

“Faceți oamelior ce ați dori să vi se facă vouă”, ne-a poruncit Isus. Nu ca pe un sfat, ci ca pe o poruncă. Isus a dorit ca oamenii să fie respectați ca oameni. Dar și tratăți în veșnicie ca sfinții îngeri. De aceea a ales Crucea. Moartea în locul meu și-al tău, oricine ai fii. 

O creștină, Maria Skokțeba, în lagărul de la Auscwitz a ales să moară în locul unei rusoaice atee! Așa știa ea de la Hristos. "Isus n-ar fi putut face mai mult", a spus rusoaica după convertire! 

Tu faci oamenilor ce le-ar face Hristos? 


Nicolae.Geantă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu