youtube

miercuri, 7 februarie 2018

Când creștinii citesc numai titlurile pe Internet - de Nicolae.Geantă

Venind de la o evanghelizare, azi dimineață am făcut un mic popas în Herculane. Nu trecusem pe aici de... 20 de ani. Nici nu am apucat să admir centrul stațiunii că Onisim Botezatu, unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, și totodată unul dintre cei mai promițători predicatori tineri din România, m-a sunat mâhnit să îmi spună că circulă prin mediul virtual românesc că s-ar fi căsătorit a doua oară! Bârfa caldă care se răspândește cu rapidititate a plecat de la titlul unui articol scris de Onisim acum 5 ani și postat pe blogul meu (apoi reluat pe alte rețele de socializare), în care tânărul povestește un accident de mașină în care a fost implicat și soția lui a fost la un pas de moarte! (Vezi aici http://nicolaegeanta.blogspot.ro/2013/05/casatorit-doua-oara-de-onisim-botezatu.html)

Onisim a spus că a fost sunat de un frate, foarte bun colaborator al lui la evanghelizări, care l-a întrebat uimit: Onisim, te-ai recăsătorit? Ce, a murit Rodi?” (soția lui Onisim). Tânărul arădean a mai primit pe whattsap informații de la diferiți frați care l-au somat că in online circulă vestea că s-ar fi... recăsătorit. Pastorul zice că a auzit chiar o discuție dintre doi tipi din străinătate care spuneau “lasă-mă și cu Onisim ăla care e căsătorit a doua oară!”

Că in online-ul românesc circulă tot felul de zvonuri despre predicatori, despre slujitorii lui Dumnezeu, despre Biserica lui Hristos, nu ne mai miră. Am început să devenin can-can-iști! Dar faptul că evanghelicii răspândesc bârfe și denigrări din titluri luate de pe internet fără să citească articolul este strigător la Cer! Mă întreb retoric, cei ce fac astfel de “lucrări” în numele cui le fac? Cui slujesc? Căci lui Dumnezeu în niciun caz!

O “banală” denigrare pe Internet poate afecta grav slujba unui pastor! Dar afectează și mai grav imaginea lui Hristos! Prostia (nu o pot denumi altfel) care circulă despre Onisim îi poate afecta slujba pentru Dumnezeu. O spun nu doar că îmi este prieten, dar și pentru că asemeni lui sunt afectați o mulțime de pastori în România. Și oamenii ăștia aleargă pentru Hristos, în timp ce denigratorii adorm dând like-uri pe Facebook...

Nu e cazul aici, și nici nu vreau să fac reclamă părelniciilor unor frați care citesc doar titluri de articole sau scot din contextul predicilor anumite pasaje și le vâră otrăvitor pe internet. (Unii sunt experți la tăiat din predici și făcut comentarii acide). Am scris pentru că vreau să trag un semnal de alarmă tuturor celor ce au patima împrăștierii de vitriol: opriți-vă! Și în al doilea rând reparați greșeala! Dacă nu puteți face binele, măcar nu faceți răul! Răul e în slujba Satanei...


Prin urmare, la rugămintea lui Onisim,  titlul  mărturiei sale despre intervenția Domnului în acel groaznic accident (personal am fost după ei la spital), postat pe blogul meu, a fost schimbat din “Căsătorit a doua oară” în “Când Dumnezeu îți salvează soția din comă!”


PS : Nu de mult am auzit că un “păstor” m-a acuzat față de niște frați că nu mai pot predica la ei deoarece sunt despărțit de soția mea! Că a înțeles domnia sa dintr-o predică de-a mea asta! (Eu spusesem că știu cât e de greu să stai ca bărbat cu copiii acasă când soția e plecată în străinătate. Soția mea lucra atunci în Germania). Denigrarea a făcut nu doar ca un grup de surori și frați să mă privească cu dispreț, ci a pornit zvonistica otrăvind și pe alții! Interesant este că nu m-a întrebat dacă e adevărat nici în ziua de astăzi!

Nicolae.Geantă
(undeva într-o parcare din Herculane)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu