youtube

joi, 14 septembrie 2017

Rugăciuni îndrăznețe - de Nicolae.Geantă

Am auzit de multe ori creștinii spunând că nu primim răspuns la rugăciuni deoarece nu-s făcute cu credință. Ne rugăm adesea, dar nu credem că bolnavii se pot vindeca, politicienii se pot schimba și nici că răii, gay-ii ori looserii mai au vreo șansă! Credință slabă, se strigă la unison. Dar aseară, la biserică, am descoperit alt handicap în rugăciunile noastre: nu ne rugăm îndrăzneț!

Avem falimente, ispite, dureri, neîmpliniri. Dar și un Dumnezeu foarte mare. Atotputernic. Paradoxal, pentru nevoile noastre uriașe rostim rugăciuni modeste!

Scriptura zice că Iosua a făcut o gafă uriașă. A încheiat un protocol cu gabaoniții zdrențăroși, înșelători, fără să întrebe pe Domnul. Apoi, când farsorii au fost atacați de cinci împărați deodată, Iosua și tot Israelul au fost obligați să-și respecte contractul și să intervină cu armata lor în luptă. Deoarece se făcea seară și dușmanii i-ar fi scăpat din mână, Iosua a apelat la o rugăciune plină de îndrăzneală: "Oprește-te soare..., și tu lună!". Omul care nu a întrebat pe Dumnezeu pentru un fleac gabaonit, ar fi trebuit să stea cu nasul în țărână, dar uimitor, are curajul să deregleze ordinea Cosmosului! Și culmea, Dumnezeu nu i-a reproșat că s-a lăsat păcălit de niște travestiți amărâți, ci i-a ascultat rugăciunea oprind Soarele pe loc "aproape o zi întreagă" (Iosua 10:13d). De ce? Pentru că pe Dumnezeu îl onorează rugăciunile îndrăznețe, vorba prietenului meu Vladimir Pustan. Pentru că trebuia să crească împărăția, vorba pastorului Max Lucado.

Dumnezeu răspunde la rugăciuni îndrăznețe ca să-i vedem gloria, măreția. Aseară îi spuneam lui Onisim Botezatu că Dumnezeu a ascultat îndrăzneala lui Iosua pentru că acesta avea să câștige o bătălie "cinci în unu!". Într-o singură bătălie a înfrânt cinci împărați! De trei în unu am mai auzit, dar de cinci în unu? Numai Dumnezeu poate face asta...


Interesant este că și eu și dvs suntem oameni ca Iosua. Și noi luptăm tot pentru lărgirea Canaanului. Și noi suntem atacați zilnic de cinci, sau mai mulți dușmani deodată. Și noi suntem tot fiii lui Dumnezeu. Atunci de ce nu ne rugăm cu îndrăzneală?

Toți muritorii avem lupte, lipsuri, lacune, Unele poate ni se par cât Himalaya. Ce-ar fi să îndrăznim să cerem Domnului să le dărãme. Să le dărâme nu să ne sară peste ele. Dacă ne sare ele râmân și pot recidiva. Dacă le sfarmă dispar pentru totdeauna.

Cereți lucruri imposibile Domnului! Rugați-vă îndrăzneț. Este mai ușor să le obțineți de la Dumnezeu decât de la oameni!

Nicolae.Geantă


Un comentariu: