youtube

sâmbătă, 23 septembrie 2017

La Suceava s-a deschis prima cafenea librărie creștină din oraș


Sâmbăta 23 Septembrie, în jur de ora 11, în mijlocului Burdujeniului, în prezența a zeci de persoane, a președintelui Uniunii BCDE și a Radio Vocea Evangheliei, creștinii după Evanghelie din Suceava au tăiat panglica cafenelei Logos, prima de gen din municipiul bucovinean. Spațiul de pe Calea Burdujeni 6, nu este numai o cafenea oarecare ci și o mică librărie cu cca 1000 de titluri. Cărora li se vor adăuga și altele pe parcurs.

Prima alocuțiune a avut-o Cornel Haureș, președintele Comunității CDE Suceava, care a menționat că localul nu este numai o cafenea unde să chemi pe cineva la o cafea ci și la o rugăciune și studiu. Nelu Prodan, directorul liceului Natanael a spus că visul din 2014 s-a materializat azi, "ideea unui astfel de local fiind folositor tuturor sucevenilor". 

A urmat Virgil Achihai, care a precizat printre altele că "cititul a devenit o povară într-o lume unde credincioșii au devenit virtuali. Ca și Pavel, a spus președintele Achihai "faceți totul pentru înaintarea Evangheliei ca să aveți și dvs parte de ea". " Cititul ține de atitudine... o carte trebuie să îți spună ceva", a continuat Tiberiu Ciubotariu, pastor și scriitor sucevean. Nicolae Geantă a vorbit despre nevoia de o astfel de librărie cafenea într-o țară unde 85 % dintre cetățeni nu au acasă o bibliotecă proprie și unde  numai 5% dintre populație citește anual o carte. "E necesar să citim mai mult mai ales că astăzi mulți au urcat pe scaune mai înalte decât cărțile pe care le-a citit! Și unii chiar la amvoane..." 

Următoarele intervenții le-au avut Alex Clapa, pastor baptist din oraș: "Principala cale prin care Dumnezeu se revelează este scrisul. O carte bună îți afectează sufletul", Cătălin Pinghireac din Dorohoi și Cătălin Miron, pastor din Suceava."La cafenea pot avea loc și alte evenimente, zile festive, lansări de carte, întâlniri cu prietenii, cu oameni de afaceri. Aici se dorește discuții one-one, față în față. Și mai mult, vom avea și un principiu "beau o cafea și plătesc două". Pentru cine dorește. Sunt destui săraci in orașul ăsta care nu au bani de o cafea. Când vor primi-o li se va spune: "E gratis. Cineva a plătit pentru tine". Astfel vom putea să le explicăm mai ușor oamenilor despre mântuire: Hristos a plătit pentru tine!", a încheiat Cornel Haureș, invitând mai mulți participanți să se roage pentru binecuvântarea Logos-ului sucevean.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu