youtube

joi, 21 septembrie 2017

Azi Israel sărbătorește al 70-lea jubileu! (Rosh Ha Shanah ראש השנה). O fi ultimul?

,,Fiul Omului va veni în ceasul în care nu vă gândiți'' (Matei 24:44) 

Saptamana aceasta este Sarbatoarea Trâmbitelor la Evrei. Rosh ha Shanah. Anul Nou! Joi si vineri (pe 21 si 22septembrie) vor suna din sofar de 100 ori. Se implinesc 70 de Jubilee (3.500 de ani de la iesirea din Egipt). În 2017 este al 70-lea jubileu! Este un an profetic pentru evrei, un an foarte important. Poate la sunetul ultimei trambita vine Mirele nostru iubit. Din ziua Creatiei si pana la Exod, pana la iesirea din Egipt, au trecut 50 de jubile. Adică... 2.500 de ani. Probabil ca Exodul s-a produs in anul 1843 inainte de Hristos. Apoi, tot in traditia iudaica, se spune ca de la Exod vor mai trece inca 70 de jubilee pana cand Dumnezeu va face o randuiala noua in toata lumea. Deci, asta inseamna inca 3.500 de ani. Anul acesta, 2017, dupa gandirea iudaica, ar fi al 70-lea jubileu de la Exod. Un semn profetic foarte important. Toata istoria omenirii, spun rabinii evrei, va trebui sa fie inglobata in 120 jubilee. Adica, 6.000 de ani, dupa care Dumnezeu va stabili 1.000 de ani de odihna, de pace peste tot pamantul. Dupa traditia iudaica, anul acesta ar fi al 120-lea jubileu. S-ar putea sa intram in mileniu? (*notă: nu cunosc autorul acestei analize!; așa am primit pe whatsapp..., dar e interesant).

Rosh ha Shanah este sărăbătoarea care debutează în luna Tishrei, prima lună a anului civil la evrei. Ei cred că Adam și Eva au fost creați în ziua întâi în această lună, care în calendarul religios este luna a șaptea (prima fiind Nissan / Aprilie, luna pe care Dumnezeu a păstrat-o specială pentru a reaminti de ieșirea din robia Egipteană). Un lucru extrem de interesant pe care l-am întâlnit în studii este faptul că Anul Nou evreiesc se mai numește și Yom Haddim, adică Ziua Judecății! (Spre deosebire de Yom Kippur, cea mai râvnită sărbătoare evreiască numită Ziua Iertării). Azi, la 21 septembrie 2017 evreii sărbătoresc anul 5778, jubileul 70 de la ieșirea din Egipt și primul Jubileu de după recâștigarea Ierusalimului, eveniment marcat prin suflatul de șofar de 100 de ori (despre sunetul trâmbiței în ziua de Rosh HaShanah puteți citi informații pe blogul lui Laurențiu Nica).

Alături de cele menționate mai sus ar fi de remarcat și profeția Jubileelor ​​a Rabinului Judah Ben-Gay Șmuiel un fost învațat talmudist din Germania. Chiar înainte de a muri, în anul 1217, el a profețit că turcii otomani vor stăpâni peste orașul sfânt , Ierusalimul, timp de opt jubilee. (Și chiar au domnit între 1517-1917! Apoi generalul britanic Allenby a ocupat orașul fără scurgere de sânge). Rabinul mai spune că după cele opt jubilee, în al nouălea jubileu Ierusalimul va fi pămîntul nimănui (perioadă care a fost între anii 1917-1967, până la Războiul de Șase Zile). Profeția Rabinului a declarat apoi că în al zecelea Jubileu Ierusalimul va fi controlat de către Israel și apoi va începe mesianicul sfârșit al vremurilor. Adică în timpul anului 2017! (Notă: acest lucru îl susține rabinul).

Conform învățăturilor din Noul Testament, care ne sfătuiesc că ”despre vremi și soroace nu e treaba noastră” (Faptele Ap. 1:7), nu pot/putem face afirmații despre data Revenirii lui Hristos sau sfârșitul Veacurilor. Însă se pare că e destul de aproape! Întrebarea este: suntem gata să auzim sunetul trâmbiței? Nu al șofarului de Rosh Na Shanah, ci al șofarului ce sună la Răpire! Dumnezeu să ne ajute pe toți să fim acolo!

5 comentarii:

 1. https://biblia.resursecrestine.ro/ioel/2
  https://www.youtube.com/watch?v=37JHgEZ_s-c

  RăspundețiȘtergere
 2. Maranatha! "Căci Însuşi Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel şi cu trâmbiţa lui Dumnezeu, Se va coborî din cer şi întâi vor învia cei morţi în Hristos; Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul" 1Tesaloniceni 4:16-17

  RăspundețiȘtergere
 3. wooow si Ierusalimul practic este recunoscut capitala Israelului de SUA, macar ca lumea vrea impartirea ei si s au revoltat

  RăspundețiȘtergere