Fundaţia CIREŞARII

youtube

marți, 26 aprilie 2016

Săptămâna Patimilor: marți, Autoritatea lui Hristos şi habarniştii

Orbii căutau vedere. Șchiopii un sprijin. Săracii mâncare. Gloatele un Împărat. Păcătoșii un Mântuitor. Dar fariseii căutau contre. Faulturi în careul religiei...

Marțea dinaintea răstignirii, "preoții cei mai de seamă, cărturarii și bătrânii au venit deodată la Isus". Ei, experții Legii, delegația ritualiștilor, nu concepea ca cineva să vorbească în Templu fără aviz de la Sanhedrin. "Cu ce autoritate faci aceste lucruri, Isuse?" Dacă va răspunde că e Mesia, îl vor aresta pe loc. E blasfemie! Dacă va răspunde că de la El putere, e erezie! Îl vor declara megaloman periculos. Și-L vor prezenta lui Pilat. Acum sigur îl vor prinde...

Dar Hrist îi pune în dilemă. "Vă spun, dacă răspundeți cu ce putere lucra Ioan?". Dacă ziceau că era de la Dumnezeu, trebuiau să justifice de ce nu l-au primit! Dacă ziceau că era de la oameni, că n-ar fost divin Botezătorul, riscau să fie linșați de mulțime! "Nu știm". Era răspuns fals, ca ei. Știutori de religie dar habarniști de Dumnezeu. "Nici Eu nu vă spun!" 

Mă tem că şi astăzi sunt o mulţime de creştini care deşi ştiu răspunsul îl ascund după minciună! Oamneii aceştia cred mai mult în autoritatea lor decât în autoritatea lui Hristos!

Rugaţi-vă ca în biserici să se spună totdeauna adevărul. chiar cu riscul de a fi "linşat" de habarnişti! Rugați-vă şi ca Dumnezeu să nu țină tainele Sale ascunse de noi! Tocmai de asta a SUFERIT la Golgota!

Nicolae.Geantă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu